• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novozelandski aerodrom uveo restriktivna pravila: Dozvoljeno grljenje ne duže od tri minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mada poruka zvuči "hladno" i naizgled ne uzima u obzir emocije putnika i njihovih bližnjih, aerodrom ima objašnjenje za novouvedene mere

  • 0
momak devojka veza zagrljaj poljubac Foto: Freepik/ lookstudio

Aerodrom Dunedin (DUD) na Novom Zelandu izazvao je debatu širom sveta zbog postavljanja novog znaka kojim se vremenski ograničava grljenje u zoni odlazaka. Dok jedni kritikuju odluku aerodroma, drugi smatraju da su mere opravdane i fer prema svim putnicima.

Oni koji ispraćaju bližnje na let sa aerodroma Dunedin na Novom Zelandu moraće da se grle i opraštaju izuzetno brzo nakon što su uvedena nova pravila u zoni za odlaske. Na novom znaku koji je postavljen ispred zgrade terminala piše "Maksimalno vreme grljenja je tri minuta. Za srdačnija opraštanja koristite parking".

Mada poruka zvuči "hladno" i naizgled ne uzima u obzir emocije putnika i njihovih bližnjih, aerodrom ima objašnjenje za novouvedene mere.

Direktor aerodroma Dan De Bono je za Radio New Zealand (RNZ) izjavio da su se u prošlosti mnogi ljudi predugo zadržavali ispred terminala kao i da nije bilo mesta za sve koji treba da izađu iz automobila i uđu u aerodrom. Nove mere su uvedene kako bi svima bilo omogućeno da se oproste od prijatelja i porodice pre nego što odu na let.

zagrljaj, ljubav, dečko i devojka Foto: Shutterstock/fizkes

Prema njegovim rečima, Dunedin nije hteo da uvede restriktivniju politiku poput novčanih kazni kao drugi aerodromi. On je rekao da neće imati "specijalnu jedinicu policije za zagrljaje" koja sprovodi pravilo ali osoblje može ljubazno zamoliti one koji se duže zadržavaju da se sa vozilom pomere na parking, prenosi The Guardian.

Odluka aerodroma prouzrokovala je različite reakcije na društvenim mrežama. Neki kritikuju mere nazivajući ih "nehumanim" dok se drugi slažu da treba da postoji vremensko ograničenje kako bi svima bilo omogućeno da se oproste od prijatelja i članova porodice.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation Cessna Citation 525: Brišući let na aeromitingu u Vršcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>