Er Srbija očekuje dolazak četvrtog Airbusa A330-200 krajem novembra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marek je naglasio da će se, umesto dodavanja novih destinacija, Er Srbija sada fokusirati na povećanje frekvencija na postojećim letovima, što će dodatno poboljšati ponudu za putnike

Generalni direktor Er Srbije, Jirži Marek, najavio je u intervjuu za CAPA dolazak četvrtog širokotrupnog aviona Airbus A330-200 krajem novembra ove godine. Avion, koji je trenutno na servisu u Diseldorfu, prethodno je bio u posedu  kompanije Air Belgium, star je deset godina. Er Srbija je nedavno uvela u saobraćaj treći A330, a ovaj novi avion će pomoći daljem proširenju mreže dugolinijskih letova, uključujući nove destinacije u Kini.

Marek je istakao da će i ova letelica imati kabinu preuzetu od njenog prvog vlasnika Etihad Airways-a, a planirano je da se slične nadogradnje izvrše i na dva postojeća aviona A330 u floti. Radovi na avionu registrovanom kao YU-ARC "Mihajlo Pupin" trebalo bi da započnu sledeće godine. Prema planovima, ovaj avion neće imati letove nakon 26. februara, što sugeriše da će tada biti povučen iz saobraćaja radi zamene kabine.

Er Srbija je već pokrenula letove za Guangdžou u Kini, a početkom sledeće godine očekuje se uvođenje letova za Šangaj. Marek je naglasio da će se, umesto dodavanja novih destinacija, Er Srbija sada fokusirati na povećanje frekvencija na postojećim letovima, što će dodatno poboljšati ponudu za putnike.

Foto: Tanjug/AP/SAVA RADOVANOVIĆ

Dolazak četvrtog A330 aviona označava značajan korak u strategiji kompanije, koja je od pandemije zabeležila rast kapaciteta iznad nivoa iz 2019. godine.

Tokom pandemije, kompanija je sprovela restrukturiranje i transformaciju kako bi poboljšala svoju efikasnost, što je rezultiralo rastom od preko 50% u odnosu na period pre COVID-19. Otvaranjem više od 40 novih destinacija, Er Srbija je iskoristila potencijal potražnje za destinacijama poput Španije, Italije i Grčke.

Očekuje se da će dodatni avioni i dalji rast frekvencija omogućiti Er Srbiji da zadrži pozitivne finansijske rezultate, nakon što je u 2022. i 2023. godini ostvarila profit, sa projekcijama za nastavak uspeha i u 2024. godini.

(Aero.rs)