AME refresher training: Osvežavanje znanja iz vazduhoplovne medicine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored predavača iz Srbije, ove godine nekoliko predavanja održali su gosti predavači iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i EASA/CAA Slovenija, dok su obuci prisustvovali lekari i psiholozi iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH

Shutterstock

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) organizovao je sedmu po redu Obuku osveženja znanja iz vazduhoplovne medicine (AME refresher training) tokom poslednjeg vikenda u maju 2024. godine.

Obuka je namenjena ovlašćenim lekarima (Aviation Medical Examiner - AME), lekarima-konsultantima i psiholozima koji učestvuju u vazduhoplovno-medicinskim pregledima civilnog vazduhoplovnog osoblja.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

Pored predavača iz Srbije, ove godine nekoliko predavanja održali su gosti predavači iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i EASA/CAA Slovenija, dok su obuci prisustvovali lekari i psiholozi iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH, navodi Direktorat.

Prema saopštenju DCV, program je obuhvatio teme iz domena mentalnog zdravlja i drugih oblasti iz kliničke i vazduhoplovne medicine, a učesnici su imali priliku da razmene profesionalna iskustva i dobiju informacije i smernice za rad.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

I u budućnosti će se nastaviti sa organizovanjem ovakvih skupova jer "predstavljaju jedinstvenu priliku za profesionalno usavršavanje, sa ciljem da se doprinese povećanju bezbednosti vazdušnog saobraćaja", navodi se u saoštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

(Aero.rs)