• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pijani putnici "prizemili" avion u Solun

Vreme čitanja: oko 2 min.

Godišni odmor za više od stotinu Britanaca počeo je incidentom na letu nakon što je njihov avion hitno preusmeren. Razlog - dva pijana Rusa!

  • 0
Easyjet Wikipedia/Alan Wilson

Avion kompanije easyJet koji je u subotu 24. juna leteo iz Velike Britanije za Tursku preusmeren je hitno u Grčku nakon što su se dva putnika napila i počela da viču na druge ljude u avionu, saopštili su zvaničnici.

Avion iz Mančestera (MAN) za Dalaman (DLM) poleteo je u poslepodnevnim časovima, ali je morao da promeni kurs i hitno sleti u Solun zbog ponašanja dvojice Rusa. Nakon sletanja na vazdušnu luku "Makedonija" (SKG) jedan sat posle ponoći problematične putnike je izvela iz aviona i privela grčka policija.

Optuženi su za remećenje mira, ometanje saobraćaja i nepoštovanje uputstava članova posade. Pušteni su na slobodu do suđenja u novembru, na kojem će ih zastupati advokati.

Britanska niskotarifna avio-kompanija easyJet je potvrdila da je avion sleteo u Solun i da ga je dočekala policija jer su se dva putnika neprikladno ponašala u avionu i ometala let, prenosi RTS.

"Kabinsko osoblje je obučeno da proceni sve situacije i da reaguje brzo i na odgovarajući način kako bi se osiguralo da bezbednost leta i putnika ni u jednom trenutku ne bude ugrožena. Mada su takvi incidenti retki, mi ih shvatamo veoma ozbiljno i ne tolerišemo uvredljivo ili preteće ponašanje na letu. Bezbednost i dobrobit putnika i posade su uvek prioritet" navedeno je u saopštenju avio-kompanije.

let UU22147/EZY2147 iz Mančestera za Dalaman preusmeren za Solun Flightradar24

Nakon dopune gorivom easyJetov Airbus A320 je nastavio svoj put za Dalaman, stigavši na svoju finalnu destinaciju u 03:36 ujutru.  Prema podacima sa servisa za praćenje letova Flightradar24, avion na letu UU22147 je počeo da snižava sa dodeljene visine leta (FL350) negde u okolini Strumice pa se može osnovano predpostaviti da su problematični putnici svoje neprikladno ponašanje počeli da ispoljavaju negde u vazdušnom prostoru Srbije ili Severne Makedonije.

Ovakva dešavanja nisu nažalost retkost a pored toga što izazivaju nezadovoljtvo (drugih) putnika zbog vanrednih sletanja i kašnjenje koje neminovno sledi, neplanirano povećava i troškove avio kompanijima - pored goriva na neplanirane izdatke treba dodati i neplanirano opsluživanje na aerodromima, kao i moguće odštete drugim putnicima zbog kašnjenja i gubitka konekcija.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>