• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

AeroItalia preuzima AirConnect: Evo šta znamo o novom poslovnom poduhvatu Italijana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da u fokusu budu domaće regionalne rute, odnosno letovi iz manjih gradova ka Rimu

  • 0
Air Connect ATR 72 Salinger Igor

Iako vremenski okvir nije poznat, sve više informacdija dolazi o preuzimanju rumunskog operatera AirConnect od strane kompanije AeroItalia.

Buduće planove nedavno je otkrio i izvršni direktor italijanskog prevoznika, Frančesko Gaetano Intrieri, mada moramo biti strpljivi dok ne saznamo detalje.

Ono što je poznato, jeste da će avioni ATR 72-600 (trenutno iznajmljeni od AirConnecta) opsluživati domaće regionalne rute, s fokusom na letove iz manjih gradova ka Rimu, prenosi ZamaAero.

“Večni grad”, inače, postao je svojevrsni hub kompanije AeroItalia zbog velikog broja PSO (Public Service Obligation) linija, odnosno letova koji su subvencionisani iz javnog interesa.

Flotu italijanskog prevoznika trenutno čini pet Boeinga 738, zatim Boeing 737 (iznajmljen od HelloJeta) i dva pomenuta ATR 72-600.

AeroItalia do kraja godine očekuje da preveze do 1,2 miliona putnika, otvori nove rute i nabavi još četiri Boeinga 738.

ATR 72-600 Air Connect Salinger Igor
Redovnijim putnicima Air Serbia dobro je poznata rumunska aviokompanija jer su njeni avioni i posade leteli na linijama srpske nacionalne avikompanije u prvoj polovini ove godine, u isčekivanju naručenih ATR 72-600 čija je isporuka kasnila.

Na fotografija je ATR 72-600 (YR-ACA) fotografisan u februaru iznad Beograda, u prilazi na sletanje na Aerodrom Nikola Tesla.

(Aero.rs/SK)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>