• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi let između Libije i Italije nakon deset godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Let ITA Airways je usledio nakon što su italijanske vlasti ukinule zabranu letova za Libiju pre tri nedelje čime je otklonjena i poslednja prepreka za uvođenje letova

  • 0
ITA Airways A32 Foto: Shutterstock/Robert Buchel

Italijanska nacionalna avio-kompanija ITA Airways je u ponedeljak 24. jula obavila prvi komercijalni let između Italije i Libije u gotovo deset godina, prenosi Airline Geeks. Svetlo-plavi Airbus A320 registrovan pod oznakom EI-DSW je prvog dana ove vrele julske nedelje leteo između Rima (FCO) i Tripolija (MJI) čime je i zvanično otpočeo komercijani saobraćaj između dve mediteranske zemlje koje nisu imale direktnu vezu od 2014. godine.

Let ITA Airways je usledio nakon što su italijanske vlasti ukinule zabranu letova za Libiju pre tri nedelje čime je otklonjena i poslednja prepreka za uvođenje letova. Na inauguralnom letu je bio i libijski premijer Abdul Hamid Mohamed Dbeibeh koji je za prisutne medije izjavio da novouspostavljena linija predstavlja veliki pomak za njegovu zemlju.

Letovi između Libije i Italije su suspendovani 2014. godine i od tada nije bilo saobraćaja na ovoj realciji. Mada je ITA obavila komercijalni let ka Tripoliju, ona ipak neće nastaviti da saobraća na ovoj liniji. Redovan saobraćaj između nekadašnjeg kolonizatora i nekadašnje kolonije bi mogao da otpočne u toku predstojeće zimske sezone, izjavili su predstavnici kompanije za Simply Flying.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Virgin Galactic probni let

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>