• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Air Serbia širi mrežu u SAD: "JU" kod od sada na 25 letova JetBlue

Vreme čitanja: oko 2 min.

Air Serbia je postavila svoju JU oznaku od 26. jula na 25 destinacija u okviru JetBlue mreže

  • 4
JetBlue American Airlines Tanjug/AP

Srpski nacionalni avioprevoznik Air Serbia (JU/ASL) i američka low-cost avikompanija JetBlue (B6/JBU) uspostavili su kod-šer saradnju (code share). Ovaj vid saradnje izmedju avio kompanija za putnike u praksi znači "virtuelno spajanje" na određenim letovima: jedna kompanija postavlja oznake letova od druge i prodaje usluge partnerske kompanije svojim putnicima  i obratno na određenim letovima.

Air Serbia je postavila svoju JU oznaku od 26. jula na 25 destinacija u okviru JetBlue mreže: Atlantu, Boston, Bafalo, Čarston, Detroit, Fort Loderdejl, Fort Majers, Džeksonvil, Kansas Siti, Las Vegas, Los Anđeles, Majami, Ontario (u Kaliforniji), Orlando, Feniks, Portland (PDX), Portland (PWM), Puerto Platu, Punta Kanu, Raleigh-Durham, San Diego, San Francisko, Santo Domingo, Tampa and Vest Palm Bič.

Air Serbia Airbus A330 Salinger Igor
B6 će biti pridodat na letove srpske aviokompanije od aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku (JFK) i  O’Her u Čikagu (ORD) do aerodroma Nikola Tesla (BEG) u Beogradu.

JetBlue ima nameru da postavi svoj B6 i na druge letove Air Serbia između Beograda i određenih destinacija u Evropi, navode u srpskoj aviokompaniji.

„Sa Air Serbiom od 2016. godine imamo odlično međulinijsko partnerstvo i vidimo veliki potencijal u našoj novoj kod-šer saradnji“, rekao je Robin Hejs, generalni direktor kompanije JetBlue.

Njegov kolega Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia uzvraća da se veoma raduju saradnji i da u srpskoj avio kompaniji veruju "da će ona znatno unaprediti mogućnosti putovanja između SAD i destinacija u okviru mreže Air Serbia, naročito onih u oblasti šireg Balkana“.

JetBlue avion Shutterstock
JetBlue je avio-kompanija sa sedištem na Long Ajlendu u njujorškom kvartu Kvins, i najznačajniji avio-prevoznik u Bostonu, Fort Loderdejl-Holivudu, Los Anđelesu, Orlandu i San Huanu. JetBlue saobraća  do više od 100 destinacija širom Sjedinjenih Američkih Država, Latinske Amerike, Kariba, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, navodi Air Serbia o svom partneru.

Vazduplovna zajednica prepoznaje JetBlue kao avio kompaniju poznatu po inovacijama i smelom marketingu. Sada daleke 2007. zabeleženo je da je u saradnji sa Yahoo! i Blackberry ponudila tada skoro pa revolucionarnu mogućnost WiFi u putničkom avionu - u suštoj suprotnosti sa low cost poslovnom politikom i niskim cenama avio karata. Poslednjih nekoliko godina JetBlue intenzivno proširuje svoje poslovanje u Evropi i povezivanje sa destinacijama u SAD. Upravo od 2020. na mestu za generalnog menadžera JetBlue za Evropu je Maja Gedošev, Beograđanka sa bogatom međunarodnom karijerom u vazdušnom saobraćaju.

(Aero.rs)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    3. avgust 2023. | 17:30

    Neka prvo lete na vrijeme po Evropi, pa nek onda tek šire mrežu 🤬

  • Hr

    3. avgust 2023. | 16:26

    Sto vi imate sa EU ? Vi se trebate siriti prema Rusiji jer kad pocne frka sve cemo pljeniti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>