• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Wizz Air nastavlja da ukida letove iz BiH

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađarski prevoznik će ove zime ukinuti još po jednu liniju iz Sarajeva i Tuzle, kao i dve iz Banja Luke

  • 0

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air je nakon ukidanja baze u Tuzli odlučila da dodatno propredi red letenja ka tri aerodroma u Bosni i Hercegovini. Mađarski prevoznik će ove zime ukinuti po jednu liniju iz Sarajeva (SJJ) i Tuzle (TZL), kao i dve iz Banja Luke (BNX) prenosi portal Ex Yu Aviation News.

Glavni grad BiH će ove zime ostati bez direktnog leta za Abu Dabi (AUH). Wizz Air trenutno obavlja sedam nedeljnih letova između Sarajeva i UAE, ali će oni biti ukinuti od 28. oktobra. Očekuje se da će kompanija obnoviti letove na proleće.

Banja Luka će ovu zimu dočekati sa dve linije manje. Niskotarifni prevoznik je odlučio da od 28. avgusta više ne saobraća ka Stokholmu Skavsti (NYO). Linija Banja Luka - Hamburg (HAM) se takođe ukida od 28. oktobra.

Ni aerodrom Tuzla neće ostati pošteđen rezanja Wizz Aira. Uprkos činjenici da je kompanija krajem jula najavila ukidanje linija ka jedanaest destinacija, listi će se pridružiti još jedna - Frankfurt Hahn (HHN). Poslednji polazak na ovoj ruti je zakazan za 30. oktobar.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Challenge Air Boeing 747 Cargo Jumbo jet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>