• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lufthansa: Kad direktor avio kompanije donosi kafu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi čovek Lufthanse kaže da će nakon iskustva rada kao član kabinskog osoblja donošenje odluka u kancelariji biti drugačije

  • 0
Jens Ritter LinkedIn/Jens Ritter

Prvi čovek nemačke Lufthanse Jens Riter se prošle nedelje oprobao u ulozi stjuarda avio kompanije koju vodi već godi i po dana. Direktorsko odelo je zamenio sa uniformom kabinskog osoblja sa ciljem , kaže u objavi na LinkedInu, da "stekne novo iskustvo i oseti kako je raditi sa putnicima".

Riter se priključio kabinskoj posadi na letu Frankfurt (FRA) - Rijad (RUH) - Bahrein (BAH) a potom je na svom profilu podelio iskustvo sa leta, navodeći da je kao stjuard imao interesantne ali i izazovne situacije.

"Bio sam zapanjen koliko toga ima da se organizuje, posebno ako nešto ne ide po planu – na primer, obroci ponuđeni na meniju nisu odgovarali onima koji su bili dostupni u avionu," navodi prvi čovek nemačke avio-kompanije.

Jens Ritter LinkedIn/Jens Ritter
Direktor Lufthanse je na letu ka Rijadu radio u biznis klasi dok je na povratnom letu za Nemačku usluživao putnike ekonomske klase.

"Uživao sam u svakom trenutku," napisao je Jens Riter.

On je dodao da će nakon iskustva rada kao član kabinskog osoblja donošenje odluka u kancelariji biti drugačije. Jens Riter se takođe zahvalio putnicima i ostatku posade sa kojim je leteo na Bliski istok.

CEO Lufthanse nije ni prvi ni poslednji direktor ili vodeći čovek neke kompanije koji je uradio nešto ovako, ali u svakom slučaju potez vredan pohvale: bilo da je u pitanju sasvim dopadljiv marketing kako prema klijentima tako i prema svojim zaposlenima ili stvarna želja da se uveri u ko tako stvari fukncionisu "ispod haube". Po svemu sudeći, verovatno je uspela kombinacija ova dva razloga.

Pre poslova na menadžerskim pozicijama u sklopu Lufthansa Grupe, gospodin Riter je započeo svoju karijeru u kompaniji kao pilot. On je na svom LinkedIn profilu podelio da je radio kao pilot Airbusa A320, A330 i A340 kao i da je tokom godina bio zaposlen na pozicijama izvršnog operativnog direktora Austrian Airlinesa i Eurowingsa, a deo svoje karijere je proveo na mestu direktora efikasnosti goriva.

Na mesto izvršnog direktora Lufthase je došao u aprilu 2022. godine.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>