• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Moldova prizemljena: Ostali bez ispravnih aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Suspenzija dozvole za obavljanje avio saobraćaja će trajati najmanje do 31. oktobra

  • 0
AIR MOLDOVA Wikimedia/Air Moldova Airbus/Anna Zvereva from Tallinn, Estonia

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Moldavije je suspendovala sertifikat vazdušnog operatera (Air Operator’s Certificate - AOC) kompaniji Air Moldova čime je prevoznik efektivno prizemljen.

Nacionalna avio-kompanija Moldavije trenutno nema ni jedan avion u plovidbenom stanju što je bio razlog za suspenziju njenog AOC-a, navodi se u saopštenju regulatora. Jedina letelica koja se još uvek vodi kao deo flote avio-kompanije se nalazi na servisu od aprila ove godine, a njeno održavanje nije bilo obavljeno na vreme, prenosi Aero Time.

Naime, radi se o jednom Airbusu A320 registrovanom pod oznakom ER-AXA čiji je sertifikat o plovidbenosti istekao u ponedeljak 21. avgusta.

AIR MOLDOVA Wikimedia/Air Moldova Airbus/Kambui
Suspenzija AOC-a će trajati sve do 31. oktobra nakon čega kompanija ponovo može da dobije neophodne dozvole za obavljanje letova.

Međutim, upitno je hoće li Air Moldova uspeti da prebrodi krizu u kojoj se nalazi i ponovo "stane na noge". Prevoznik još od aprila ima problema sa nedostatkom finansijskih sredstava zbog čega je obustavio redovne letove.

Moldavska uprava je pozvala putnike koji su rezervisali letove sa kompanijom Air Moldova da traže povraćaj novca.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Challenge Air Boeing 747 Cargo Jumbo jet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>