• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banja Luka: Ryanair obustavlja tri linije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letovi ka Šarlrou bi trebali ponovo da krenu narednog proleća, a linije ka dve destinacije u Nemačkoj trenutno nisu u planu za 2024. godinu.

  • 0
RYANAIR BOEING Shutterstock

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair ukida tri linije sa aerodroma u Banja Luci (BNX), prenosi Ex Yu Aviation News. Prevoznik će od 5. novembra obustaviti saobraćaj na liniji Banja Luka - Šarlroa (CRL) i Banja Luka - Nirnberg (NUE) dok je poslednji polazak na ruti ka Berlinu (BER) planiran za 6. novembar.

Letovi ka Šarlrou, gradu na jugu Belgije, bi trebali ponovo da krenu narednog proleća, a linije ka dve destinacije u Nemačkoj trenutno nisu u planu za 2024. godinu.

Banja Luka će tako ovu zimu dočekati sa samo četiri linije Ryanaira. Irska kompanija će tokom najhladnijih meseci godine nastaviti da povezuje drugi najveći grad u Bosni i Hercegovini sa Bečom (VIE), Memingenom (FMM), Stokholom (ARN) i Geteburgom (GOT).

Aerodromi u BiH će ove zime imati veliko smanjenje prometa zbog ukidanja desetina linija uglavnom niskotarifnih avio-kompanija. Najgora situacija je na aerodromu u Tuzli koji će izgubiti dugogodišnju bazu Wizz Aira i skoro sve rute.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Aero.rs u balonu: Kruševačka Kapadokija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>