• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za nevericu: A220 poleto iz Ciriha za Bilbao, prtljag svih putnika ostao na aerodromu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarski mediji prenose da je odluka doneta da se poleti bez torbi jer bi dalje odlaganje leta značilo dolazak u Cirih posle početka zabrane za noćne letove, pa samim tim i preusmeravanje na neki drugi aerodrom

  • 3

Nije retkost da torbe koji ste predali pre ulaska u avion zalutaju na aerodromima dok su na putu do konačnog odredišta, pogotovu u slučajevima vezanih letova. Ako se i desi tako nešto, najčešče je u pitanju jedan ili nekoliko kofera po letu.

Putnicima aviokompanije Swiss pre neki dan dogodilo se skoro pa neverovatno: na odredištu su saznali da njihov prtljag - i to od svih 111 koji su bili u avionu - nije ni poleteo sa odredišta!

Naime, Edelweiss let WK226, koji je obavljao avion Airbus A220 njegove matične kompanije SWISS,između Ciriha (ZRH) i Bilbaa (BIO) 9. septembra poleteo je iz Švajcarske bez ijedne torbe u avionu.

Do nelagodne situacije došlo je zbog problema sa osobljem na aerodromu, što je značilo da torbe nisu mogle da se utovare na vreme za polazak aviona.

Švajcarski mediji prenose da je odluka doneta da se poleti bez torbi jer bi dalje odlaganje leta značilo dolazak u Cirih posle početka zabrane za noćne letove, pa samim tim i preusmeravanje na neki drugi aerodrom.

Kašnjenje bi tako lančano uticalo na ostatak rasporeda avio-kompanije. Ono što je iz ugla putnika najveći problem, čini se da niko od njih 111 u avionu nije bilo obavešteno o ovoj odluci, a saznali su tek po sletanju u Bilbao, što je izazvalo blago rečeno negodovanje.

SWISS je obećao da će sav prtljag biti prevezen do konačnog odredišta u dve različite serije iu roku od 48 sati od incidenta.

(Aero.rs/SI)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wizz air

    13. septembar 2023. | 14:03

    Let iz Berlina 31. jula ove godine. O tome niko nije pisao niti budžio naslove.

  • Dragana N

    15. septembar 2023. | 12:06

    Moj sin je muzicar na kruzeru i gotovo svaki put, kada dolazi kući, a da ima bar dva vezana leta, stigne bez kofera i klavijature (poprilično skupe). Stignu posle 2-3 dana. Dobro je da stignu, već smo se navikli🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>