• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenija želi novu nacionalnu avio-kompaniju sa jedanaest linija iz Ljubljane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adria Airways je bankrotirala u spetembru 2019. godine i sa njom su izgubljene mnoge linije iz Slovenije ka regionu i Evropi

  • 0
Adrija ervejz, Adria airways Foto: Wikimedia/Bene Riobó

Slovenački ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Matjaž Han nedavno je potvrdio da će Slovenija nastaviti da radi na uspostavljanju novog nacionalnog avio-prevoznika, a izneo je nove detalje o budućoj kompaniji.

Želja slovenačke vlade je da se u Ljubljani osnuje novi avio-prevoznik koji bi prestonicu zemlje povezivao sa ukupno jedanaest destinacija i održavao 60 nedeljnih letova, prenosi Ex Yu Aviation News. Da je tako nešto samostalno teško izvesti svesna je i vlada te je nedavno održala razgovore sa nekoliko kompanija koje bi mogle da pomognu u osnivanju "Adrie 2.0".

Pregovori su vođeni sa slovenačkom Ameliom , Cyprus Airwaysom i Croatiom Airlines, a Han je mišljenja da su prevoznici zainteresovani za ovaj projekat.

Prethodna slovenačka nacionalna avio-kompanija Adria Airways je bankrotirala u spetembru 2019. godine i sa njom su izgubljene mnoge linije iz Slovenije ka regionu i Evropi.

Strani prevoznici još uvek nisu uspostavili letove na sedam od ukupno 15 redovnih linija koje je Adria Airways održavala. Sloveniji trenutno fale direktne konekcije ka Kopenhagenu, Pragu, Prištini, Sarajevu, Sofiji, Tirani i Beču. Sa druge strane, na sedam Adrijinih linija sada leti po samo jedan avio-prevoznik zbog čega cene letova mogu biti veoma visoke i demotivirajuće za potencijalne putnike.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>