• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekspanzija u regionu: Luxair počeo sa letovima za Ljubljanu, planiraju Brač

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćaj će se obavljati i tokom zime svakog četvrtka i nedelje

  • 0

Aerodrom Ljubljana je prošle nedelje dobio direktnu vezu sa još jednom evropskom destinacijom. Kompanija Luxair pokrenula je direktne letove između Luksemburga i slovenačke prestonice, a povodom inauguralnog leta LG 5681 organizovana je ceremonija u Ljubljani.

Avion De Havilland Canada Dash 8 luksemburškog prevoznika sleteo je u četvrtak 14. septembra u Ljubljanu čime su dve zemlje po prvi put povezane avio-linijom. Na prvom Luxairovom letu ka Ljubljani bili su slovenačka ambasadorka u Briselu Barbara Sušnik kao i komercijalni direktor avio-kompanije Thomas Fischer.

Luxair planira dva nedeljena leta na relaciji Luksemburg-Ljubljana-Luksemburg, a saobraćaj će se obavljati i tokom zime svakog četvrtka i nedelje, prenosi Ex Yu Aviation News.

Regionalna ekspanzija luksemburške avio-kompanije se neće završiti u Ljubljani. Prevoznik će naredne letnje sezone otvoriti liniju i ka Braču, aerodromu koji je poslednji put opsluživao pre punih pet godina, saznaje AeroRoutes.

Letovi bi trebali da startuju 4. maja dok će poslednji polazak biti obavljen 5. oktobra. Na ruti je planiran jedan nedeljni polazak.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Aerodrom Beograd Nikola Tesla 2023: Šta je do sada urađeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>