• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mustafa se fotografisao sa šalom u bojama Palestine: Pilot suspendovan zbog objava na društvenim mrežama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od korisnika mreže X pomalo ironično je primetio da Ezo upravlja avionom Boeing 787 koji saobraća na linijama za Air Canada za Tel Aviv uz poruku "da bi verovatno trebalo da ga drže podalje od te destinacije, za svaki slučaj"

  • 3
Pilot, prvi oficir Shutterstock

Kanadska nacionalna avio-kompanija suspendovala je jednog pilota nakon što se isti fotografisao u uniformi Air Canade noseći obeležja Palestine.

Mustafa Ezo, prvi oficir Boeinga 787 iz Montreala, objavio je na društvenim mrežama fotografiju sa uniformom kanadske kompanije i šalom u bojama zastave Palestine. On je navodno na interenetu objavljivao i uvredjive poruke protiv Izraela zbog čega je Air Canada odlučila da ga "prizemlji."

Jedan od korisnika mreže X pomalo ironično je primetio da Ezo upravlja avionom Boeing 787 koji saobraća na linijama za Air Canada za Tel Aviv uz poruku "da bi verovatno trebalo da ga drže podalje od te destinacije, za svaki slučaj".

Portaprol Air Canade je za The Toronto Sun potvrdio da je pilotu od ponedeljka zabranjeno upravljanje avionom.

"Upoznati smo sa neprihvatljivim objavama jednog od pilota Air Canada. Ovu stvar uzimamo veoma ozbiljno, i on je isključen iz saobraćaja u ponedeljak, 9. oktobra. Čvrsto se protivimo nasilju u svakom obliku", stoji u objavi kanadske aviokompanije

Mustafini nalozi na kojima je upućivao uvredljive poruke u međuvremenu su ugašeni. Kompanija je navodno pokrenula internu istragu povodom ovog događaja, a trenutno se ne zna hoće li prvi oficir biti otpušten.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Milica nam je otkrila šok detalj o koncertu u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragica

    12. oktobar 2023. | 09:40

    ta zapadna demokratija je cudna,,, naterala bi ceo svet da podrzava njhovo misljenje,,, nismo mi roboti imamo pravo da kazemo istinu i da nepodrzavamo okupatora brutalnog koji godinama terorise narod svaka cast pilotu 💕💕

  • Miki

    13. oktobar 2023. | 17:11

    Da je stavio šal izraelske države, verovatno niko ne bi ni primetio, možda bi bio i unapredjen. Pa nije nosio zastavu Hamasa, već Palestine. Taj narod pati i strada u istoj meri kao što stradaju i izraelci, verovatno i više.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>