• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus A321 "seo" na rep!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najverovatnije zbog neravnomernog istovarivanja prtljaga iz prednjeg i zadnjeg dela aviona, balans letelice se poremetio

  • 0

Airbus A321 avio-kompanije JetBlue odjednom je podigao nos i "seo" na rep neposredno nakon pristajanja na gejt na terminalu njujorškog aerodroma Džon F. Kenedi.

Incident se dogodio u nedelju 22. oktobra nakon što je Airbus A321 stigao iz Bridžtauna (BGI) u Njujork (JFK). Letelica koja se vodi pod registracijom N959JB parkirana je na gejt terminala 5 gde radnici počeli da istovaraju prtljag.

Ni putnici ni aerodromsko osoblje sigurno nisu očekivali da vide ono što je usledilo. Najverovatnije zbog neravnomernog istovarivanja prtljaga iz prednjeg i zadnjeg dela aviona balans letelice se poremetio zbog čega je Airbus A321 podigao prednji deo trupa i naslobio se na - zadnji!

Prizor je zabeležio i jedan korisnik društvene mreže TikTok, a video snimak se ubrzo proširio internetom.

Trenutno nije poznato jesu li putnici bili u avionu u trenutku prevrtanja kao ni da li je neko eventualno povređen.

Koliko su bili iznenađeni oni koji su se zatekli u avionu u trenutku ovog neplaniranog "poletanja" u mestu.. možemo samo da predpostavimo.

Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju da se N959JB još uvek nalazi u Njujorku.

JetBlue avion Shutterstock
Trenutno nije poznat obim štete na Airbusu A321 ali je sigurno da će neko vreme biti prizemljen bar dok se na njemu ne izvrši temeljan pregled, piše AviationSource News.

N959JB je 7,9 godina star avion koji je u decembru 2015. godine isporučen američkoj niskotarifnoj avio-kompaniji. JetBlue u svojoj floti ima ukupno 92 A321 kako u standardnoj varijnati ceo tako i u modernijoj neo verziji.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Milica Pavlović se potpuno transformisala: Drastično promenila frizuru, pa uvijala u miniću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>