• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion i putnici završili u blatu: Bombardier CRJ900 izleteo sa piste

Vreme čitanja: oko 1 min.

Let VK226 prolazio je rutinski sve dok Bombardier CRJ-900 nije sleteo na svoje konačno odredište

  • 0
Lufthansa Regional CRJ Salinger Igor

Bombardier CRJ-900 avio-kompanije ValueJet izleteo je sa piste aerodroma Port Harkurt u Nigeriji. Za putnike i posadu nesumnjivo traumatično sletanje završilo se bez posledica po njihovo zdravlje ali i ne po njihovu obuću sa kojom su morali da gacaju po blatu oko piste.

Letelica registracije 5N-BXR nigerijskog prevoznika ValueJet letela je u ponedeljak 14. novembra na liniji između Lagosa (LOS) i grada Port Harkurt (PHC) na istoku zemlje. Let VK226 prolazio je rutinski sve dok Bombardier CRJ-900 nije sleteo na svoje konačno odredište.

Regionalni avion sleteo je na pistu 03 harkurtskog aerodroma ali je prilikom taksiranja izleteo sa uzletno-sletne staze i završio u blatu. U avionu se u tom trenutku nalazilo 62 putnika i pet članova posade i oni nisu zadobili povrede, prenosi Aviation24.

Prema izjavi kapetana Stenlija Belamija koji se nalazio za kontrolama CRJ-900, avion se spremao da napusti pistu i skrene na rulnicu ali je zbog klizave podloge izleteo van manevarskih površina i završio u blatu.

Bombardier CRJ-900 nije pretrpeo štetu prilikom iskliznuća, piše Platinumtimes.ng. Tačne okolnosti događaja utvrdiće istraga nigerijskih vlasti.

CRJ-900 je regionalni avion kanadskog proizvođača Bombardier koji može da preveze do 90 putnika. Prema informacijam dostupnim na sajtu Planespotters.net avio-kompanija ValueJet u svojoj floti ima četiri aviona iz Bombardier CRJ serije letelica od kojih je njih tri u varijanti -900.

5N-BXR star je 17 i po godina i pre dolaska u flotu ValueJeta leteo je za prevoznike poput Air Nostruma, Regional Jeta i Atlasjeta.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Jelisaveta slavila rođendan bez Teodosića: Vreli stajling glumice i luda zabava sa proslave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>