• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prince Aviation nabavio Cessnu Citation M2: Mali avion visoke klase

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska kompanija je drugi vlasnik aviona, a prethodni se pohvalio da ga je nabavio novog iz fabrike pre šest godina i da je u pitanju najopremljeniji Citation M2 ikad napravljen

  • 0
YU-SCM Dušan Atlagić/Prince Aviation

Avio-kompanija specijalizovana za poslovnu (bizjet) avijaciju Prince Aviation iz Beograda objavila je da je nabavila još jedan avion Cessna Citation M2, registarske oznake YU-SCM. Ili samo Majk po poslednjem slovu oznake (preko radio veze čita se Sierra - Charlie - Mike).

"Najnoviji član naše flote je Cessna 525 Citation M2 koji je već u saobraćaju i spreman da preveze pet putnika na rastojanja do 1.000 milja. Idealan je za letove koji traju do dva sata, a odlikuje se unapređenim enterijerom u putničkoj i najsavremenijom avionikom u pilotskoj kabini", navode u Prince Aviation.

Avion je došao u Beograd početkom novembra, a u AOC (Air Operator Certificate, dozvola za obavljanje letova) Prince Aviation upisan je krajem meseca, saznaje Aero.rs iz Prince Aviation.

Srpska kompanija je drugi vlasnik aviona, a prethodni se pohvalio da ga je nabavio novog iz fabrike pre šest godina i da je u pitanju "najopremljeniji Citation M2 ikad napravljen".

Od kad je uveden u saobraćaj sa Prince Aviation, Majk je leteo gotovo svakodnevno po nekoliko letova.

Podaci sa servisa za praćenje letova Flightradar24.com pokazuju da je bio u Pragu (PRG), Kišinjevu (KIV), Podgorici (TGD), Pizi (PSA), Zagrebu (ZAG), Milanu (LIN), Veneciji (VCE), Bukureštu (BBU), Atini (ATH), Larnaki (LCA), Splitu (SPU)...

YU-SCM Dušan Atlagić/Prince Aviation
Prince aviation ima trenutno u upotrebi ukupno šest aviona: jedan Citation Jet, tri znatno veća Citation XLS i najveći Dassault Falcon 2000 LXS. 

Cessna Citation M2 avion je iz jedne jedne od napopularnijih porodica poslovnih aviona Cessna Citation. Citation modeli proivode se ili su se proizvodili u rasponu od najmanjeg Mustanga kapaciteta 4-5 putnika do modela Sovereign za do 12 putnika.

Video: Prince Aviation Open Day 2023: Sletanje Cessne 172 iz drona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>