• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Airbus kao irvas Rudolf: Avioni dobili crveni nos! Praznici stižu, avio-kompanije se pridružuju proslavi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Avioni Airbus A340 i Airbus A320 dobili crvene noseve, kao najpopularniji jelen-pomoćnik Deda Mraza, Rudolf

  • 0

Kompanija Swiss International Air Lines (SWISS) pridružila se prazničnoj atmosferi. Dobra marketinška kampanja ili želja da za trenutak zaboravimo sve probleme koji su nas okruživali tokom 2023. -  odlučite sami, ako je nekom bitno

Tek, na zvaničnom profilu ovog švajcarskog avio-prevoznika našao se niz fotografija i snimaka Deda Mraza, koji je, kako se navodi rešio da unapredi svoje sanke i zameni ih - avionom!

Ovaj put to je Airbus A340 registarske oznake HB-JMA koji će predvoditi prazničnu flotu, zajedno sa avionom Airbus A320 registarske oznake HB-IJJ.

Kompanija SWISS pozvala je putnike i avio-entuzijaste da prate putovanja ovih aviona koji će u narednom periodu "širiti po celom svetu duh božićnih praznika":

"Pratite njihove letove na radaru i pokažite nam vaše najbolje fotografije i snimke", navodi se u objavi ove kompanije na društvenim mrežama.

Zvanično ime ove kampanje je LXmas: skraćenica Xmas u engleskom jeziku je skraćenica za reč Christmas (Božić) a LX je IATA kod koji koristi kompanija Swiss International Air Lines.

Naravno, nosevi - preciznije poklopci radara (radom) - oba aviona ofarbani su crvenom bojom, simbolično imitirajući nos najpoznatijeg Deda Mrazovog jelena - Rudolfa.

Fotografije i snimci putnika, posada aviona, ali i vazduhoplova koji su već prevalili svoj put ka raznim destinacijama počele su da se pojavljuju širom interneta.

Radi se, zapravo, o tradicionalnoj marketinškoj interaktivnoj akciji ove kompanije, po kojoj je i ranije bila poznata, ali koja je obustavljena tokom pandemije korona-virusa i obnovljena 20. decembra prošle godine, da bi ove godine ponovo postala aktuelna.

Tako je, prošle godine, Rudolf bio jedan Airbus A320neo, a nisu izostali ni viljenaci na šalterima za prijavu, prikladno odeveni stjuardi i stjuardese, vožači aerodromskih kamiona, božćne čarapice na dugim letovima i naravno - tako švajcarski - brojni proizvodi od čokolade sa božićnim motivima.

Na Badnji dan (po Gregorijanskom kalendaru) ova akcija se završava i kompanija tradicionalno "izbacuje" na društvene mreže završni video-snimak.

Airbus A340 registracije HB-JMA je avion star 20 godina: prvi put poleteo je u junu 2003 godine. Njegov serijski broj je 538. U avionu ima mesta za 215 putnika: osam u prvoj klasi, 42 u biznis klasi, 21 u premium ekonomskoj klasi i 144 sedišta u ekonomskoj klasi. Od prvog dana avion se nalazi u floti kompanije SWISS.

Airbus regostracije A320 HB-IJJ je vazduhoplov koji je prvi put poleteo pre skoro 28 godina, u martu 1996. Njegov serijski broj je 585, a u sebi ima mesta za 180 putnika i sva sedišta su, prema konfiguraciji za ovaj vazduhoplov - u ekonomskoj klasi. I ovaj avion je čitav svoj radni vek proveo u švajcarskoj kompaniji.

(Aero.rs)

Video: Aviation Event - Vienna 2023

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>