• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oluja Gerit baca avion od 200 tona kao da je od papira: Boeing 777 pokušava da sleti po olujnom vetru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot kompanije American Airlines pokazao je veliko umeće prilikom sletanja, komentarisali su mnogi snimak koji je odmah postao viralan

  • 0
Boeing 777 American Airlines Foto: Shutterstock/RickDeacon

Oluja Gerit, koja je u sredu pogodila Veliku Britaniju, na momente je praktično činila nemogućim sletanje na pistu aerodroma Heathrow (LHR) u Londonu.

I u drugim delovima Velike Britanije ova nepogoda je uzrokovala velike probleme, a Škotska je bila najgore pogođena olujom.

Jake snežne padavine, poplave i olujni udari vetra ugrozili su ljude i imovinu u Severnom i Istočnom Jorkširu, Kambiji i Midlendu, navodi Guardian.

Koliko su udari bili jaki verovatno najbolje se vidi na snimku koji je načinio Džeri Dajer, vlasnik kanala Big Jet TV, koji stalno prenosi poletanja i sletanja sa britanskih aerodroma, javlja BBC.

Pilot aviona Boeing 777 kompanije American Airlines pokazao je veliko umeće prilikom sletanja, komentarisali su mnogi snimak koji je odmah postao viralan.

Prilikom samog sletanja, Dajer je uzbuđeno komentarisao borbu kapetana vazduhoplova sa nevremenom.

Oluja je danas oslabila, ali se očekuje da će se London ponovo suočiti sa ovom nepogodom tokom poslednjeg vikenda u godini.

Boeing 777 ove američke kompanije, registarske oznake N727AN, napravljen 2014. pod serijskim brojem 33541 od početka leti u floti American Airlines.

Interesantno je da je baš ovaj vazduhoplov 9. oktobra 2017. godine imao incident - ovaj put u Hong Kongu, kada se na samom aerodromu Hong Kong (HKG), tokom ubacivanja tereta pokvario, a potom i zapalio sistem za utovar kontejnera. U incidentu nije bilo povređenih niti žrtava.

Ni u jučerašnjem “teškom sletanju” aviona nije bilo povređenih, navode britanski mediji.

(Aero.rs)

Video: RViPVO dovozi Deda Mraza i Dobre Vile: Humanitarna akcija na batajničkom aerodromu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>