• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudar dva aviona na pisti u Tokiju: Airbus A350 u kome je bilo 379 osoba potpuno izgoreo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema prvim informacijama, svih 379 putnika iz aviona A350 japanske avio kompanije uspesno je evakuisano, dok se za pet članova posade drugog aviona i dalje traga

  • 0

Širokotrupni dugolinijski avion Airbus A350 japanske avio kompanije Japan Air Lines (JL) sudario se na pisti aerodroma Tokijo Haneda (HND) sa avionom japanske obalske straže Bombardier Q400.

Nadzorne kamere na aerodromu zabeleži su trenutak sudara dva aviona:

Putnički avion je gotovo trenutno zahvatio požar, dok se još uvek zaustavljao na pisti. Vatra se zatim proširila iz središnjeg dela na celu letilicu u ubrzo je u potpunosti progutala.

Prema prvim izveštajima, svi putnici i posada iz A350, njih 379 bezbedno su evakuisani, ali pet od šest osoba u manjem avionu obalske straže trenutno se i dalje vodi kao nestalo.

Ukoliko su ove informacije pokažu kao istinitite, ovaj incident biće verovatno upamćen kao jedna od najefikasnijih reakcija posade aviona i vatrogasno-spasilačkih službi i jedna od najuspešnijih evakuacija u avionskoj nesreći.

Avion je u Tokijo doleteo iz Sapora, a poleteo je nešto pre 14:00 po lokalnom vremenu i radio je kao let JL516. Avion je sleteo u 17:47. Avion je bio skoro nov, pre dve godine isporučeni A350-900 (fabrički broj 538), registrovan JA13XJ.

Od kada je ovaj tip dugolinijskog aviona aviona ušao u upotrebu krajem 2014 godine, ovo je prvi udes u kome je avion u potpunosti uništen (tzv. hull loss)

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>