• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sarajevo sve zanimljivija destinacija: Novi letovi Jazeere i Kuwait Airways iz glavnog grada BiH

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obe avio-kompanije pojačavaju letove između Kuvajt Sitija i Sarajeva, smanjenje broja aviona planirano početkom jeseni

  • 0
Quwait Airlines Foto: Shutterstock

Kuvajtski niskobudžetni avioprevoznik Jazeera Airways odlučio je da poveća broj svojih letova na liniji između aerodroma u Sarajevu (SJJ) i glavnog grada Kuvajta (QWI).

Ova kompanija koja u svojoj floti ima 21 avion iz porodice Airbus A320, namerava da od 11. aprila pokrene dva nedeljna leta, da bi 14. juna imala 10 nedeljnih letova na ovoj liniji.

Prema planovima menadžmenta, kompanija bi svakodnevno imala po jedan let, dok bi utorkom, četvrtkom i subotom između Kuvajt Sitija i Sarajeva saobraćalo po dva aviona sve do 19. septembra.

Od tada do 29. septembra između Sarajeva i Kuvajt Sitija biće pet letova nedeljno.

I druga kuvajtska avio-kompanija, Kuwait Airways, planira povećanje broja letova prema Sarajevu i iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Za razliku od prošle godine, kada je kompanija imala četiri leta nedeljno, za 2024 se planira pet nedeljnih letova (svakog dana osim sredom i nedeljom) od 1. aprila do 26. oktobra. Ova kompanija u svojoj floti ima 32 operativna aviona: 16 letelica Airbus A320, 6  Airbus A330 i 10 vazduhoplova Boeing 777.

(Aero.rs)

Video: Praznična sinfonija vazduhoplovstva: Malo drugačiji novogodišnji koncert

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>