• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski avio-prevoznici ostvarili rast od 10 odsto u 2023.: Pevezeno 105 miliona putnika, tvrdi zvanična Moskva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Značajan pomak napravljen je u domaćem saobraćaju ka popularnim turističkim destinacijama, ukupno je u okviru Ruske Federacije prevezeno 82,4 miliona putnika

  • 0

Avion Aeroflot Shutterstock
Ruske avio-kompanije povećale su obim putničkog saobraćaja za 10 odsto u godini koja je za nama, tvrdi Vitalij Saveljev, ministar saobraćaja u vladi Ruske Federacije.

U 2023. prevezeno je 105 miliona putnika, što je za dva miliona više od planiranog i ujedno povećanje od preko 10 odsto, objavljuje portal Ruavia.Značajan pomak ruske kompanije su napravile u domaćem saobraćaju, u kom je prevezeno 82,4 miliona putnika unutar Rusije, s obzirom na ograničenja uvedena na međunarodnim linijama.

Povećanje unutrašnjeg saobraćaja moglo je da očekuje, u svetlu međunarodnih sankcija koje su 2022. uvedene Rusiji zbog napada na Ukrajinu a koje uključuju i vazdušni saobraćaj.

Naročito popularne linije su bile one ka odmaralištima u Krasnodarskom kraju, Moskvi, Sankt Peterburgu, Kalinjingradu i Bajkalu.

Državna agencija Interfax navodi da je 2022. godine zbog sankcija koje su uvele zapadne zemlje putnički saobraćaj pao za 14 odsto, na 95,2 miliona ljudi. 

Programi državnih subvencija za avio-kompanije koji su uvedeni početkom 2023. važiće i u ovoj godini.

Za 2024. program predviđa putnički saobraćaj od 104,5 miliona ljudi, od čega 83,6 miliona putnika treba da bude prevezeno domaćim avio-kompanijama.

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>