• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia tokom zime ukida letove iz Beograda za Hanover i Hamburg

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letovi za Izmir, Napulj, Keln, Geteburg i Salzburg već su ukinuti, a ponovno uspostavljanje saobraćaja ka ovim gradovima planirano je na proleće

  • 0
A320 Salinger Igor

Air Serbia (JU) privremeno će obustaviti letove ka dve destinacije Nemačkoj.

Ukidanje još dve linije je nastavak smanjenja obima saobraćaja tokom zimske sezone. Aerodromi Izmir (ADB), Napulj (NAP), Keln (CGN), Geteburg (GOT) i Salzburg (SZG) od početka januara se više ne nalaze u mreži Air Serbie, a ponovno uspostavljanje saobraćaja ka ovim gradovima planirano je na proleće koje sprovodi srpska avio-kompanija.

Air Serbia je odlučila da krajem januara prekine letove iz Beograda (BEG) ka Hanoveru (HAJ) i Hamburgu (HAM). Poslednji polazak na liniji za Hanover planiran je za 26. januar, a ruta ka Hamburgu biće ukinuta 29. januara, prenosi Ex-Yu Aviation.

Suspenzija letova ipak neće trajati dugo jer Air Serbia planira da obnovi ove linije već u martu. Letovi za Hamburg treba ponovo da krenu 4. marta dok će linija Beograd - Hanover biti obnovljena nešto kasnije - tačnije 31. marta.

E195 Salinger Igor
Ukidanje ovih linija samo je nastavak rezanja Air Serbie u zimskom redu letenja. Avio-prevoznik je pored dva nemačka grada već obustavio letove ka pet evropskih i azijskih destinacija. Aerodromi Izmir (ADB), Napulj (NAP), Keln (CGN), Geteburg (GOT) i Salzburg (SZG) od početka januara se više ne nalaze u mreži Air Serbie, a ponovno uspostavljanje saobraćaja ka ovim gradovima planirano je na proleće, prenosi Ex-Yu Aviation.

Beogradski aerodrom tokom februara neće imati direktnu liniju sa Hanoverom dok će saobraćaj ka Hamburgu nastaviti da obavlja Wizz Air (W6). Mađarska niskotarifna avio-kompanija trenutno leti na liniji Beograd - Hamburg tri puta nedeljno - svakog utorka, četvrtka i subote.

(Aero.rs)

Video: Željko Mitrović: Air Pink razmatra pokretanje avio-saobraćaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>