• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nebeskim putevima Jugoslovenskog Aerotransporta: Air Serbia planira veće avione i dodatne polaske u regionu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U letnjem redu letenja očekuje se i otvaranje linije ka aerodromu Mostar - sedamnaeste rute Air Serbie u nekadašnjoj Jugoslaviji

  • 3
A319 Salinger Igor

Air Serbia (JU) planira da uvede dodatne letove na linijama ka gradovima bivše Jugoslavije i poveća kapacitete na postojećim letovima. Rast prometa u regionu treba da prati povećanje obima saobraćaja ka 15 evropskih destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

Prevoznik iz Beograda (BEG) sprema se za predstojeću letnju sezonu unošenjem izmena u svom rezervacionom sistemu. Air Serbia bi prema aktuelnim planovima u najprometnijem delu godine na letovima u regionu trebala da poveća kapacitete za 24%, piše Ex-Yu Aviation.

Hrvatska kao jedno od najpopularnijih odredišta evropskih turista će u letnjoj sezoni imati veći broj letova iz Beograda nego prošle godine.

Umesto 14 polazaka, avio-kompanija će između Zagreba (ZAG) i glavnog grada Srbije obavljati 16 nedeljnih letova.

Sezonska linija ka Dubrovniku (DBV) biće obnovljena 2. maja, a ona ka Puli (PUY) tačno dve nedelje kasnije, odnosno 16. maja. Air Serbia planira dva dodatna nedeljna leta ka Dubrovniku i u vrhuncu sezone namerava da obavlja svakodnevne polaska ka najjužnijem gradu na hrvatskoj obali.

Dubrovnik Salinger Igor

Avio-prevoznik će prema aktuelnom redu letenja u najprometnijem delu sezone za Hrvatsku leteti 38 puta nedeljno.

Mada ne planira uvođenje dodatnih polazaka, Air Serbia bi u letnjem redu letenja mogla da opsluži veći broj putnika ka Crnoj Gori. Srpska avio-kompanija je na linijama ka Tivtu (TIV) i Podgorici (TGD) u periodu između 6. juna i 7. septembra rasporedila isključivo mlazne avione tipa Airbus, Boeing i Embraer.

Veći broj sedišta ovih letelica u poređenju sa ATR 72-600 koji često lete ka Crnoj Gori obezbediće rast kapaciteta od 21%, odnosno 12.000 u letnjoj sezoni, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Rast putničkog prometa se ove godine očekuje i na dve linije iz Beograda ka Skoplju (SKP) i Ohridu (OHD).

A319 Salinger Igor
Air Serbia namerava da sezonske letove ka Ohridu započe 1. juna što je 18 dana ranije nego lani. Prestonice Srbije i Severne Makedonije bi od aprila trebale da budu povezane sa ukupno 13 nedeljnih letova što predstavlja povećanje od dva sedmična polaska u poređenju sa istim periodom 2023. godine.

Dva leta dnevno ka Skoplju treba da se realizuju od juna ove godine, a određeni letovi obavljaće se avionima Embraer E195.

U letnjem redu letenja očekuje se i otvaranje linije aerodromu Mostar (OMO) - sedamnaeste rute Air Serbie u bivšoj Jugoslaviji. Prvi let za Hercegovinu je zakazan za 22. april, a više o novoj liniji možete pročitati u posebnoj vesti na portalu Aero.rs.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje

    1. februar 2024. | 19:04

    Kada ce biti direktni letovi is Toronta za Beograd

  • Ilija Cvorovic

    31. januar 2024. | 16:05

    A zasto nema linija Berlin- nis Pola srbije bi se tu vozilo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>