• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz odeljka za prtljag čuli pozive u pomoć: Avion turske avio-kompanije morao hitno da sleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plašeći se da je u avionu ostao zarobljen aerodromski radnik, posada letelice odlučila je da obustavi let do Rijada i hitno  sleti

  • 0
Pegasus Airlines Salinger Igor

Avion turske avio-kompanije Pegasus Airlines vanredno je sleteo nakon što su putnici čuli pozive za pomoć iz teretnog odeljka letelice.

Pegasusov Airbus hitno se vratio u Tursku, a aerodromsko osoblje je hitno pretražilo avion.

Bizaran incident dogodio se u subotu 27. januara na letu PC690 između aerodroma Sabiha Gokčen u Istanbulu (SAW) i Rijada (RUH). Nedugo nakon poletanja iz najvećeg turskog grada, iz teretnog odeljka Airbusa A321neo (TC-RGD) navodno se čuo poziv u pomoć, piše Aero Time.

Plašeći se da je u avionu ostao zarobljen aerodromski radnik, posada letelice odlučila je da obustavi let do Rijada i hitno sleti. U trenutku kada su se čuli glasovi iz dela za prtljag, avion se već nalazio iznad Mediteranskog mora, pokazuju podaci sajta FlightRadar24.

Piloti su okrenuli smer kretanja aviona avion i odlučili da slete u Antaliju (AYT).

Let PC690 između Istanbula i Rijada Foto: FlightRadar24
Nakon dolaska aviona na aerodrom, radnici su istovarili sav prtljag iz Airbusa A321neo. Uprkos detaljnoj pretrazi, ni jedna osoba nije pronađena. Jedan od korisnika društvene mreže X (nekadašnji Twitter) navodi da su sve torbe i koferi iz aviona bili pregledani ali da se u teretnom odeljku niko nije nalazio.

TC-RGD je nakon kraćeg zadržavanja u Antaliji ponovo poleteo i krenuo za Rijad. Na svoju finalnu destinaciju putnici su stigli u 05:14, skoro četiri sata nakon planiranog dolaska.

(Aero.rs)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>