• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Wizz Air uvodi posebne letove iz Srbije za Evropsko fudbalsko prvenstvo: Nimalo niskotarifne cene karata

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mada je poznato da cene avio-karata mogu drastično poratsi tokom letnje sezone i velikih sportskih takmičenja, tarife Wizz Aira teško je opravdati

  • 0

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air objavila je da uvodi dodatne letove na linijama između Srbije i Nemačke tokom trajanja Evropskog fudbalskog prvenstva. Prevoznik planira da obavi još polazaka iz Beograda ka Dortmundu i Minhenu, a cene karata će vas iznenaditi.

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Nemačkoj sve je bliže. Dok se Orlovi spremaju za mečeve sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, navijači organizuju put do nemačkih gradova.

Fudbalski letovi

Wizz Air, uprkos značajnim redukcijama saobraćaja zbog problema sa motorima aviona koji moraju na vanrednu inspekciju o čemu je Aero.rs više puta pisao, planira da ove godine uvede specijalne letove ka Nemačkoj namenjene prvenstveno navijačima crveno-plavo-belih.

Avio-kompanija će 16. juna organizovati let iz Beograda (BEG) za Dortmund (DTM) za one koji planiraju da gledaju utakmicu Srbija-Engleska u obližnjem gradu Gelzenkirhenu. Povratni let planiran je dan kasnije, odnosno 17. juna.

Wizz Air Salinger Igor
Naredna utakmica održaće se 20. juna u Minhenu i to protiv reprezentacije Slovenije. Let Beograd - Minhen planiran 20. juna u jutarnjim časovima, a povratni let istog dana uveče.

Poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja Srbija će igrati 25. juna takođe u Minhenu i sastaće se sa ekipom Danske. Istog dana Wizz Air će organizovati let za Minhen dok je za 26. juna planiran povratni let za Beograd.

Na sajtu Wizz Aira trenutno se ne nude letovi za aerodrom Minhen (MUC) već za obližnji Memingen (FMM). Vremena letova sa ovog aerodroma ne poklapaju sa onima koje je prevoznik najavio zbog čega je moguće da isti još uvek nisu uneti u rezervacioni sistem.

Cena? Prava sitnica...

Iz mađarske avio-kompanije poručuju da su cene karata fiksne i da iznose 22.900 dinara, odnosno 199 evra po pravcu. Ukoliko se odluče da putuju Wizz Airom, navijači će za povratno putovanje morati da izdvoje ni malo niskotarifnih 400 evra.

Mada je poznato da cene avio-karata mogu drastično poratsi tokom letnje sezone i velikih sportskih takmičenja, ovakve tarife teško je opravdati.

Umesto veoma skupih direktnih letova Wizz Aira, na utakmicu Srbija-Engleska moguće je otputovati i drugim prevoznicima.

Lufthansa nudi povratno putovanje između Beograda i Dortmunda u periodu između 15. i 17. juna za dosta povoljnijih 231 evro. Ovo uključuje presedanje u Frankfurtu i korišćenje brzog Deutsche Bahn voza koji je uključen u cenu karte. Za razliku u ceni možete rezervisati pristojan smeštaj u Nemačkoj i popiti veliku kriglu domaćeg piva.

Lufthansa Regional CRJ Salinger Igor
Lufthansa Grupa nudi jeftinije letove i za Minhen za utakmicu Srbija-Slovenija. Mada su tarife sa nemačkom avio-kompanijom skuplje za ako se putovanje od i do Minhena realizuje istog datuma, moguće je pronaći jeftinije karte za let jedan dan ranije.

Povratni let na relaciji Beograd - Beč (VIE) - Minhen u trenutku pisanja ovog teksta moguće je rezervisati za 331 evro.

Povoljniju ponudu za putovanje do Minhena za utakmicu između reprezentacija Srbije i Danske takođe je moguće pronaći. Na dan utakmice nemačka nacionalna avio-kompanija nudi direktan let iz Beograda za Minhen, a dan kasnije dostupan je let Minhen - Cirih (ZRH) - Beograd. Cena karte je 305 evra.

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>