• 16

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik i ambasador Srbije najavili letove Beograd-Majami: Treća destinacija u Americi sve izvesnija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao jednu od prednosti pokretanja letova ka Majamiju prvi čovek Air Serbie vidi u velikoj srpskoj dijaspori prisutnoj na Floridi kao i bazi partnera American Airlinesa u ovom gradu

  • 16
Air Serbia A330 Salinger Igor

Srpska nacionalna avio-kompanija mogla bi uskoro da pokrene treću transatlantsku liniju i to ka Majamiju. Nova prekookeanska ruta bi prema izjavam srpskih zvaničnika trebala da bude otvorena već do kraja ove godine.

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je prilikom nedavne posete Floridi da bi Air Serbia (JU) mogla da pokrene letove između Beograda i Majamija već do kraja 2024. godine, piše Ex-Yu Aviation News.

Prema njegovim rečima, otvaranje treće direktne linije ka SAD bila bi prava novina za region koji do sada nije imao letove ka ovoj američkoj destinaciji.

Da se među potencijalnim destinacijama Air Serbie nalazi Majami potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gostujući u emisiji na televiziji Happy u ponedeljak 5. februara, predsednik je izjavio da ćemo "uskoro ići i u Šangaj, i u Majami i na mnoga druga mesta direktnim letovima".

Generalni direktor avio-kompanije Jirži Marek je krajem prošle godine najavio da će naredna destinacija u Severnoj Americi biti Toronto ili Majami.

Kao jednu od prednost pokretanja letova ka Majamiju prvi čovek Air Serbie vidi u velikoj srpskoj dijaspori prisutnoj na Floridi kao i bazi partnera American Airlinesa u ovom gradu.

Air Serbia Airbus A330 Salinger Igor
Air Serbia u 2024. godini očekuje dolazak dva nova širokotrupna aviona tipa Airbus A330-200. Ranije je najavljeno da će fokus ekspanzije biti na kineskom tržištu, tačnije na gradovima Šangaj i Guangdžou na čijim su aerodromima obezbeđene sve neophodne dozvole.

Avio-prevoznik trenutno povezuje Beograd sa tri prekookeanske destinacije. U severnoameričkoj mreži Air Serbie trenutno se nalaze se Njujork (JFK) i Čikago (ORD), a letovi se obavljaju i ka jednoj kineskoj destinaciji - gradu Tjenđin (TSN).

(Aero.rs)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valentina

    7. februar 2024. | 15:34

    Ima mnogo nasih ljudi u Majamiju tako da ce nova linija biti pun pogodak

  • Valentina

    7. februar 2024. | 15:28

    Air Serbia je lider u regionu

  • Valentina

    7. februar 2024. | 15:26

    Gospodin Marko Djuric radi u interesu Srbije i preko okeana

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>