• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Živela konkurencija: Wizz Air ukida linije u regionu, Ryanair se odmah nudi da "spasi" pogođene putnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Irski prevoznik je saopštio će putnicima koji su ostali bez letova Wizz Aira ponuditi posebne "spasilačke" tarife kako bi stigli do svoje destinacije

  • 0

Wizz Air Salinger Igor
Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air će ukinuti linije sa pet aerodroma u regionu. Probelmi sa Pratt & Whittney motorima prizemljili su veliki broj aviona Wizz Aira zbog čega je prevoznik primoran da suspenduje linije.

Glavni konkurent Wizz Aira, kompanija Ryanair, oglasila se povodom ukidanja velikog broja linija u regionu.

Irski prevoznik je u utorak 6. februara saopštio će putnicima koji su ostali bez letova Wizz Aira ponuditi posebne "spasilačke" tarife kako bi ipak mogli da stignu do svoje konačne destinacije.

Tako će putnici iz Niša čije je putovanje sa Wizz Airom ka Beču otkazano moći da rezervišu let sa Ryanairom po cenama koje od 20 evra, odnosno marketinških 19,99. Ryanair još uvek leti između Niša i austrijske prestonice i tokom većeg dela godine obavlja tri nedeljna leta.

Ryanair Shutterstock

Mađarski prevoznik ističe da oni čiji je let ukinut mogu da zatraže 100% poraćaj novca, rebukiranje na alternativni let ili 120% novčane vrednosti karte na Wizz Air nalogu koji mogu iskoristiti za neki drugi polazak u budućnosti.

Dve rute Wizz Air biće ukinute iz Niša (INI) koji će tokom leta ostati bez letova ove avio-kompanije ka Beču (VIE) i Dortmundu (DTM).

Sezonska linija Beograd (BEG) - Zakintos (ZTH) takođe će biti privremeno ukinuta i to samo godinu dana nakon što je uvedena.

Aerodrom Skoplje (SKP) takođe će osetiti redukcije Wizz Aira. Letovi ka Luksemburgu (LUX) iz severnomakedonske prestonice ove godine neće biti realizivani, piše Ex-Yu Aviation News.

Dubrovački aerodrom (DBV) u 2024. godini takođe očekuju suspenzije linija, a reč je o rutama ka Beču, Londonu (LTN) i Krakovu (KRK). Letovi Ljubljana (LJU) - London bi prema planovima mađarske avio-kompanije trebali da budu suspendovani.

Pored ukidanja linija, Wizz Air takođe namerava da smanji broj polazaka na gotovo svim rutama sa aerodroma u regionu bivše Jugoslavije.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>