• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokvarena riba prekinula let do Detroita: Crvi padali sa plafona aviona A330, kapetan odlučio da vrati avion

Vreme čitanja: oko 2 min.

Airbus A330 kompanije Delta Airlines na letu između Holandije i Sjedinjenih Država okrenuo se iznad Velike Britanije i vratio na pistu aerodroma Šipol zbog naizgled bizarnog razloga

  • 0
A330 delta Salinger Igor

Avion kompanije Delta Airlines (DL) Airbus A330-300 registracijske oznake N821NW (serijski broj 865, proizveden 2007 i koji od početka leti u floti Delte) na letu iz Amsterdama u Detroit morao je da se vrati na aerodrom Šipol.

Razlog za vraćanje vazduhoplova na letu DL133 13. februara na polazni aerodrom nije bio ni kvar na motoru, ni otkaz nekog sistema, niti bilo koji vanredni slučaj medicinske prirode. Bio je mnogo banalniji, donekle i bizaran - u putničkoj kabini jednoj ženi su na glavu pali - crvi.

Za incident odgovoran je putnik čiji identitet nije saopšten.

On je u avion na ruti Amsterdam Šipol (AMS) - Detroit (DTW) uneo pokvarenu ribu umotanu u papir i posudu koja je zaudarala i "spakovao" ih u boks iznad glava putnika.

U trenutku kada je avion bio na visini od 34.000 stopa (oko 10300 m) i u blizini Velike Britanije crvi su izmigoljili iz papira i počeli da padaju po glavi jedne žene.

Ona je počela da vrišti, a putnik u blizini, Filip Šote, pozvao je pomoć: Prišli su joj članovi kabinskog osoblja i ustanovili da se radi o crvima koji su njoj pali na glavu zbog - kvarne ribe.

"Bila je izbezumljena, vrištala je i pokušavala je da se otrese tih crva", rekao je Šote za Foks 2 Detroit, a prenosi CNN. On je nekoliko časova kasnije iz Amsterdama otišao za SAD drugim avionom, ali smatra da je kapetan aviona, koji je saopštio putnicima da se vraćaju na Šipol, doneo pravu odluku, preneo je Tanjug.

"Okretanje aviona nazad je bila prava stvar jer sam bio pet redova iza čoveka sa ribom i dok bismo sleteli u Detroit, crv bi našao put do mene. Ne smem da zamislim šta bi bilo sa crvima u avionu još sedam sati", izjavio je Šote.

Let Amsterdam - Detroit DL133 završen nad Velikom Britanijom Flightradar24

Avion je napravio zaokret preko Šefilda, Hadersfilda, Bredforda i Lidsa i nakon 109 minuta provedenih u vazduhu prizemljio se ne pistu amsterdamskog aerodroma, pokazuju javno dostupni podaci servisa Flightradar24.

Delta Airlines se izvinila putnicima na letu 133  zbog toga što je "njihov let poremećen zbog nepropisano zapakovane torbe". Putnici su ukrcani na prvi sledeći let za Sjedinjene Države, a Airbus A330 N821NW je poslat na detalju dezinfekciju.

(Aero.rs)

Video: Airbus Helicopters H145M MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>