• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brussels Airlines danas otkazuje svaki peti let zbog štrajka kabinskog osoblja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrišćanski sindikat, koji je pozvao na štrajk, zajedno sa liberalnim i socijalističkim sindikatima, sastaće se sutra sa rukovodstvom kompanije

  • 0

Brussels Airlines, koja je deo Lufthansa Group,saopštila je da će danas otkazati svaki peti let, zbog trodnevnog štrajka kabinskog osoblja koje traži veće plate.

"Preventivno smo otkazali neke letove kako bismo osigurali da 80 odsto letova sigurno može da se obavi", rekao je portparol belgijske aviokompanije, dodajući da otkazivanja uglavnom utiču na evropske letove za koje se mogu naći alternative, prenosi Rojters.

Hrišćanski sindikat, koji je pozvao na štrajk, zajedno sa liberalnim i socijalističkim sindikatima, sastaće se sutra sa rukovodstvom kompanije sa kojim će razgovarati o nezadovoljstvu kabinskog osoblja.

Belgijski mediji pišu da će liberalni i socijalistički sindikati nakon sastanka odlučiti da li će se pridružiti štrajku.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>