• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi pakao za putnike na pomolu: Sindikat Verdi ponovo poziva zaposlene u Lufthansi na štrajk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štrajk upozorenja zemaljskog osoblja, koji bi trebalo da počne u četvrtak 7. marta rano ujutru i traje do subote ujutru

  • 0
Lufthanza Foto: Tanjug/AP

Nemački sindikat Verdi ponovo je pozvao zaposlene u Lufthanzi (LH) da stupe u štajk ove nedelje kako bi pojačali pritisak na avio-kompaniju uoči nove runde kolektivnih pregovora oko plata.

Novi štrajk upozorenja zemaljskog osoblja, koji bi trebalo da počne u četvrtak 7. marta rano ujutru i traje do subote ujutru, mogao bi da dovede do odlaganja ili otkazivanja letova na nemačkim aerodromima, prenosi nemački Welt.

"Neobjašnjivo je bilo kome da će kompanija ove nedelje objaviti rekordan godišnji učinak, da će značajno povećati bonuse za svoj odbor, a da osoblje na terenu sa platom od ponekad 13 evra po satu ne zna ni kako da sastavi kraj s krajem u nekim od najskupljih nemačkih gradova", rekao je pregovarač Verdija Marvin Rešinski, za Deutche Welle.

U okviru kolektivnog pregovaračkog spora za oko 25.000 pripadnika zemaljskog osoblja, već su održana dva talasa štrajkova upozorenja, koji su na dan poremetili putnički saobraćaj u Nemačkoj.

O ovim štrajkovima portal Aero.rs je pisao sa posebnim osvrtom na to kakve će posledice štrajk imati po putnike iz Srbije.

Sedam nemačkih aerodroma bilo je pogođeno štrajkom koji je održan 20. februara, kada je veliki broj putničkih letova Lufthanze prizemljen, što je uticalo na oko 100.000 putnika.

Štrajk 28. februara više je bio fokusiran na remećenje teretnih usluga, a Verdi je na njega pozvao nakon što Lufthanza nije ponudila promenu plata.

Sledeći krug pregovora zakazan je za 13. i 14. mart. Verdi je saopštio da je spreman da ranije razgovara samo ako avio-kompanija poboljša svoju ponudu.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>