• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

American Airlines poručio 260 aviona: Istovremena kupovina od direktnih rivala Boeinga i Airbusa

Vreme čitanja: oko 2 min.

American airlines najavio je i da će obnoviti svoje avione A319 i A320 počevši od 2025

  • 0

E175 Embraer
American Airlines je danas objavio porudžbine za 260 novih aviona: 85 Airbus A321neo, 85 Boeing 737 MAX 10 i 90 aviona Embraer E175. Narudžbe takođe uključuju opcije i prava na kupovinu dodatnih 193 aviona. Kao deo porudžbine Boinga, American je povećao 30 postojećih porudžbina 737 MAX 8 na 737 MAX 10 aviona.

"Tokom protekle decenije uložili smo mnogo u modernizaciju i unifikaciju flote, koja je najveća i najmlađa među američkim avio-komapnijama", kaže je generalni direktor Robert Isom.

Od 2014, American Airlines je preuzeo više od 600 aviona. Sa današnjom porudžbinom, American ima 440 poručenih aviona, "kako bi aviokompanija mogla da nastavi da prati rastuću potražnju za avionskim prevozom".

„Veoma smo zadovoljni što možemo da nastavimo naše dugogodišnje partnerstvo sa Airbusom, Boeingom i Embraerom sa ovim porudžbinama“, rekao je američki glavni finansijski direktor Devon Mej. „Dok gledamo u sledeću deceniju, Amerikanci će imati stalan priliv novih aviona uz uravnotežen nivo kapitalnih investicija, što će nam omogućiti da proširimo našu mrežu i isporučimo za naše akcionare.

American Airlines Foto: Shutterstock/Robin Guess
"Narudžbine aviona prate predviđeni rast u sledećoj deceniji i usklađuju raspored isporuka u narednim godinama. Uzimajući u obzir ove porudžbine, American očekuje da će ostati u okviru svojih ranije predviđenih smernica za kapacitet i kapitalne izdatke", saopšteno je iz američke avio-komapnije.

Tokom protekle decenije, avioni A321 i A321neo leteli su širom SAD i na kratke međunarodne destinacije. American je najveći operater u svetu porodice A320.

American navodi da "planira budućnost sa novom narudžbom od 737 MAX 10 i raduje se sertifikaciji aviona", dok iz Boeinga, vidno uzdrmanog skorašnjim izazovima i smanjenim narudžbinama, poručuju:

"Duboko cenimo poverenje American Airlinesa u Boeing i poverenje u porodicu 737 MAX. Izbor 737-10 obezbediće još veću efikasnost, zajedništvo i fleksibilnost za njegovu globalnu mrežu i operacije“, kaže je Sten Dil, predsednik i izvršni direktor kompanije Boeing Commercial Airplanes.

American Airlines American Airlines
American Airlines očekuje da će do kraja decenije povući sve svoje regionalne avione sa 50 sedišta sa jednom putničkom klasom i da će nastaviti da opslužuje mala i srednja tržišta većim regionalnim avionima.

Novim avionoma E175 će upravljati američki regionalni prevoznici u potpunom vlasništvu, a biće opremljeni "vrhunskim sedištima u dve klase i brzim satelitskim wi-fi-jem"

American Airlines najavio je i da će obnoviti svoje avione A319 i A320 počevši od 2025.

Retrofit će osvežiti unutrašnjost sa električnim priključcima na svakom sedištu, većim prostorom za smeštaj prtljaga u gornjem delu kabine i novim sedištima - A319 dobiće po 12 premium sedišta, dok će A320 biti opremljeni sa 16 sedište ove biznis klase.

(Aero.rs)

Video: United States Air Force Boeing C-40B

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>