• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenuta istraga o incidentu na letu Alaska erlajnsa: Nedostajala 4 ključna šrafa na delu trupa koji je otpao

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo pravde pokrenulo je istragu

  • 0
Avion Alaska Airlines Boeing 737 800 Foto: Shutterstock

Ministarstvo pravde SAD pokrenulo je krivičnu istragu o incidentu na letu avio-kompanije Alaska erlajns, nakon što je tokom leta na avionu tipa Boeing 737 Max 9, 5. februara otpao deo trupa.

FBI je počeo da kontaktira putnike i članove osoblja aviona koji je prinudno sleteo u Portland 5. januara nakon što je deo trupa otpao na visini od 4,8 kilometara, preneo je Njujork post.

"U ovakvim događajima, normalno je da ministarstvo pravde sprovede istragu. Potpuno sarađujemo i ne verujemo da smo meta istrage", saopšteno je iz Alaska Airlines.

Ministarstvo pravde nastoji da utvrdi da li je Boeing ispoštovao nagodbu od 2,5 milijardi dolara 2021. godine nakon federalne istrage o tragičnim letovima 2018. i 2019. godine, u kojima su učestvovali avioni 737 MAX kada je poginulo ukupno 346 osoba.

Ukoliko Ministarstvo pravde utvrdi da je Boeing prekršio uslove sporazuma iz 2021. godine, avio gigant bi mogao krivično da bude gonjen zbog prevare u SAD, preneo je njujorški list.

Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju (NTSB) otkrio je da na delu oplate trupa koji se odvojio ubrzo nakon poletanja nedostaju četiri ključna šrafa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>