• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stjuardesa pakistanske avio-kompanije nestala bez traga u Kanadi, u hotelu ostavila poruku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nestanak stjuardesa i stjuarda u Kanadi postala je gotovo "redovna pojava" u pakistanskoj avio-kompaniji. Čak deset članova kabinske posade PIA nestalo je u prethodnih nekoliko godina

  • 0
Pakistan International Airlines PIA Foto: Shutterstock

Stjuardesa avio-kompanije Pakistan International Airlines (PIA) nestala je tokom boravka u Kanadi u periodu između dva leta. U hotelskoj sobi u kojoj je trebala da odseda do povratnog leta za Pakistan ostavila je poruku za svoje kolege i avio-kompaniju.

Marjam Raza, stjuardesa koja je 15 godina bila zaposlena u PIA, radila je na letu PK782 između Islamabada (ISB) i Toronta (YYZ). Nakon sletanja u Kanadu 26. februara Raza je trebala da boravi u hotelu pre nego što se vrati u Pakistan letom PK784 za Karači (KHI), piše Aero Time.

Na dan leta ona se nije pojavila na aerodromu Toronto, zbog čega su njene kolege počele da je traže. Nakon ulaska u njenu hotelsku sobu, pronašli su poruku "Shukriya PIA" koja na Urdu jeziku znači "Hvala PIA". Njena uniforma takođe je ostala u sobi.

Pakistan International Airlines PIA Foto: Shutterstock

Mada bi nestanak kabinskog osoblja zabrinuo svaku avio-kompaniju, njene radnike ali i vlasti zemlje u kojoj se stjuardesi gubi svaki trag, situacija sa PIA je nešto drugačija.

Nestanak stjuardesa i stjuarda u Kanadi postala je gotovo "redovna pojava" u pakistanskoj avio-kompaniji. Čak deset članova kabinske posade PIA nestalo je u prethodnih nekoliko godina.

Ovde nije reč o kidnapovanju, trgovini ljudima ili nekoj drugoj nehumanoj radnji već o pokušaju migracije Pakistanaca u Kanadu. Usled veoma loših uslova života u Pakistanu stjuardi i stjuardese neretko "beže" tokom perioda odmora između dva leta u Kanadi, nadajući se boljem životu u ovoj zemlji.

Liberalni migracioni zakoni dozvoljavaju tražiocima azila iz određenih zemalja da ostanu u Kanadi, prenosi Aero Time.

Pakistan International Airlines PIA Foto: Shutterstock

Zvaničnici PIA svesni su ovog problema zbog čega je avio-kompanija krajem prošle godine uvela stroža pravila za kabinsko osoblje koje leti za Kanadu. Nova pravila podrazumevaju da isključivo stjuardese i stjuardi preko 50 godina mogu da rade na letovima između Pakistana i Kanade dok je u isto vreme pojačan nadzor posada tokom njihovog odmora.

Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, PIA povezuje Toronto sa tri destinacije u Pakistanu, a reč je o gradovima Islamabad, Karači i Lahor (LHE). Na linijama između Pakistana i Kanade lete Boeing 777 avioni kojih avio-kompanija ima ukupno dvanaest.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>