• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sun d'Or odlaže dolazak u Beograd: Pomeren i datum povratka izraelske kompanije u Zagreb i Ljubljanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podružnica izraelskog nacionalnog prevoznika El Al specijalizovana za sezonske i čarter letove odložila početak saobraćaja ka Beogradu, Zagrebu i Ljubljani

  • 0
Sun d’Or avioni Foto: Shutterstock

Nekada samostalna avio-kompanija Sun d’Or, sada podružnica izraelskog nacionalnog avio-prevoznika El Al, odložila je pokretanje novih linija ka Beogradu (BEG) i nastavak sezonskih letova ka Zagrebu (ZAG) i Ljubljani (LJU) iz Tel Aviva (TLV).

Avioprevoznik specijalizovan za čarter i sezonske letove trebalo je da 1. aprila pokrene sezonsku liniju iz glavnog grada Izraela ka aerodromu Nikola Tesla sa tri leta nedeljno, ali je početak ove operacije odložen za 1. jul, izveštava Ex-Yu Aviation.

Istovremeno, umesto da od 7. maja obnovi liniju ka Zagrebu sa dva leta nedeljno, Sun d'Or će početi da leti ka aerodromu Franjo Tuđman 1. jula, dok će jedan let nedeljno ka aerodromu Jože Pučnik u Ljubljani umesto od 4. juna da obnovi od 2. jula.

Jedina destinacija na kojoj će letovi startovati kao što je prvobitno planirano je Tivat (TIV) koji će početi 4. aprila.

Izuzev Tivta, karte više nisu dostupne za kupovinu ka gore navedenim destinacijama preko El Al-ove veb stranice, međutim, letovi ostaju u sistemu sa dostupnošću "na nuli", pošto su pomereni na nove datume lansiranja krajem prošle nedelje.

Sun d'Or, osnovan 1977. godine radio je samostalno do 2011. kada je izgubio svoju licencu (AOC), nakon čega kompaniju preuzima El Al.

Avioni ove podružnice izraelskog nacionalnog avio-prevoznika bazirani su na aerodromu Ben Gurion kraj Tel Aviva i povezuju Izrael uglavnom sa evropskim destinacijama. 

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>