• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Loša vest za aerodrom Tuzla: Ništa od povratka Wizz Aira u grad soli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niskobudžetni prevoznik morao je ove godine da smanji broj operacija iz Beograda zbog problema sa motorima Pratt & Whitney

  • 0
Wizz Air Salinger Igor

"Nećemo ponovo otvoriti bazu u Tuzli. Nema zvanične komunikacije, jer nemamo nameru da otvorimo ponovo Tuzlu", rekla je Silvia Moskera, glavna komercijalna direktora Wizz Aira za Ex-Yu Aviation.

Time su suštinski demantovane spekulacije specijalizovanih medija na teritoriji bivše Jugoslavije, da će se niskotarifna avio-kompanija vratiti u grad soli. 

"Zapadni Balkan je vrlo relevantno tržište za nas. Naša namera je da dalje rastemo u regionu, ali ne ove godine zbog motora. Ali za sledeću godinu naša namera je da nastavimo sa rastom", pojasnila je Moskera.

Ona je precizirala da je kompanija morala da smanji kapacitet i broj operacija u 2024. godini zbog problema sa motorima Pratt & Whitney koji pokreću  deo njihove flote pod oznakom Airbus A320neo:

"Trenutno nam je oko 20% flote prizemljeno. Očekujemo da će inspekcija motora trajati između 18 i 24 meseca. Za sledeću godinu planiramo da operacije iz baza u Skoplju i Beogradu proširimo, jer će se neki od motora vratiti iz radionica, tako da mislim da ćemo sledeće godine videti rast Wizz Aira".

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>