• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njihovi problemi su izuzetno iritantni: Prvi čovek Lufthanse Karsten Spar ljut na Boeing

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve ovo nas košta mnogo, mnogo para, izjavio direktor najveće nemačke avio-kompanije i dodao da veruje da će se američki proizvođač aviona oporaviti

  • 0
Carsten Spohr Lufthansa CEO Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Generalni direktor kompanije Lufthansa Karsten Spar  nazvao je probleme Boeinga koji se gomilaju od početka 2024. "izuzetno iritantnim".

"Ovo je izuzetno iritantno i košta nas puno, puno novca. Međutim, siguran sam da će Boeing rešiti probleme. Industriji su potrebna dva jaka proizvođača. Svi imaju interes da Boeing ponovo počne pouzdano proizvoditi sjajne avione," rekao je Spar u intervjuu za Neue Zuercher Zeitung.

Prvi čovek najveće nemačke avio-kompanije odbacio je, s druge strane, razloge za zabrinutost putnika koji u poslednje vreme, kako je naveo novinar ciriškog lista, "nevoljno lete na Boeingovim avionima":

"Svakog dana, 30.000 aviona više puta u toku dana poleće širom sveta. Oko polovine njih je napravljeno u Boeingu. Naša industrija nudi daleko najviše standarde sigurnosti u poređenju sa drugim sredstvima transporta," objasnio je Spar, a prenosi portal Aerotime.

Spar je naglasio da Lufthansa osigurava da svi avioni, bilo Boeing ili Airbus, zadovoljavaju njihove standarde tokom proizvodnje i ujedno odbacio mogućnost skorije nabavke aviona proizvedenih u Kini:

"S obzirom na sigurnosne standarde koje postavljamo u Lufthansa grupi, ne mislim da je to realno," rekao je on i dodao da Lufthansa prima novi avion svakih 10 dana, uključujući novi dugolinijski avion svakog meseca.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>