• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Flydubai u zemlji kengura: Niskotarifni prevoznik iz UAE planira letove za Australiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek flydubai je naveo da se na listi potencijalnih budućih destinacija nalaze London, Bangkok ali i gradovi u Australiji koji će isporukom novih Boeinga 787 konačno biti u dometu prevoznika

  • 0
FlyDubai B787 Boeing/FlyDubai

Niskotarifna avio-kompanija flydubai (FZ) uskoro bi mogla da pokrene direktne letove iz UAE za Australiju. Dolaskom novih širokotrupnih Boeing aviona sa velikim doletom, prevozniku se otvaraju mnoge mogućnosti za proširenje mreže destinacija.

Govoreći na sajmu Arapsko turističko tržište (Arabian Travel Market) koji se održava od 6. do 9. maja u Dubaiju, generalni direktor flydubai Gait Al Gait saopštio je buduće planove prevoznika. Prema njegovim rečima, Boeing 787 će poslužiti avio-kompaniji da pokrene letove ka daljim destinacijama.

Prvi čovek flydubai je naveo da se na listi potencijalnih budućih destinacija nalaze London, Bangkok ali i gradovi u Australiji koji će isporukom novih Boeinga 787 konačno biti u "dometu" prevoznika, prene je Aero Time. Za sada nije poznato koje bi destinacije u zemlji kengura flydubai mogao da opslužuje.

FlyDubai B787 Boeing/FlyDubai

Podestimo, na prošlogodišnjem Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju (Dubai Airshow), flydubai je sa Boeingom potpisao ugovor o kupovini 30 novih Dreamliner aviona vrednih jedanaest milijardi dolara. Porudžbina flydubai iznenadila je vazduhoplovnu zajednicu imajući u vidu da je ovaj prevoznik do sada koristio isključivo uskotruone avione.

Isporuka prvog Boeing 787 očekuje se u 2026. godini, a više o ovom aranžmanu možete pročitati u posebnom tekstu na portalu Aero.rs.

Dok čeka na isporuku širokotrupnih letelica, okosnica flydubai flote ostaće Boeing 737 avioni. Prema podacima Planespotters.net, flydubai trenutno koristi 86 aviona - 29 Boeinga 737-800, 54 B737 MAX 8 i tri B737 MAX9.

flyDubai Salinger Igor

Mada formalno posluje po modelu niskotarifnih avio-kompanija, flydubai nudi znatno bolju uslugu nego drugi prevoznici u toj kategoriji. flydubai takođe ima široku codeshare saradnju sa Emirates (EK) zbog čega njegovi putnici mogu u Dubaiju (DXB) da presedaju na veliki broj letova veće avio-kompanije.

Aerodrom u Dubaiju trenutno je povezan direktnim letovima sa četiri australijska grada - Pertom (PER), Melburnom (MEL), Sidnejom (SYD) i Brizbejnom (BNE). Letove na svim navedenim rutama obavlja Emirates.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>