• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lufthansa i Swiss pojačavaju saobraćaj ka nekadašnjoj Jugoslaviji: Iz Nemačke za Zagreb četiri dnevna leta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Beograda, Swiss će dodati dodatnu nedeljnu rotaciju tokom zime za ukupno sedamnaest nedeljnih letova

  • 0
Lufthansa Shutterstock

Lufthansa (LH) i Swiss International Air Lines (LX) planiraju da povećaju intenezitet avio-saobraćaja ka Beogradu (BEG), Ljubljani (LJU) i Zagrebu (ZAG) ove zimske sezone, koja počinje 27. oktobra i traje do 30. marta 2025. godine, prenosi Ex-Yu Aviation

Iz Beograda, Swiss će dodati dodatnu nedeljnu rotaciju tokom zime za ukupno sedamnaest nedeljnih letova, u odnosu na prošlogodišnjih šesnaest nedeljnih letova.

Švajcarski avio-prevoznik će održavati dva dnevna leta između dva grada od ponedeljka do četvrtka, sa tri leta petkom, subotom i nedeljom. Različiti avioni su planirani za ovu liniju tokom zime, uključujući Airbus A220-100, A220-300, A321, Embraer E190 E2 i Embraer E195 E2, pri čemu će poslednja dva biti od Helvetic Airways.

A220 Airbus

Swiss takođe povećava učestalost letova između Ciriha i Ljubljane na četrnaest nedeljnih. Većinu letova će obavljati Helvetic Airways u ime Swissa sa svojim E190 E2 avionima sa 110 sedišta.

Lufthansa će dodati dodatna tri nedeljna leta ka slovenačkoj prestonici za ukupno 24 nedeljne usluge. Dodatne tri nedeljne rotacije će biti na liniji Minhen – Ljubljana, koja će se održavati deset puta nedeljno, umesto prošlogodišnjih dnevnih letova. To će upotpuniti Lufthansaina  dva dnevna leta između Frankfurta i slovenačke prestonice. Kao rezultat toga, nemački prevoznik će održavati dva dnevna leta između Minhena  i Ljubljane ponedeljkom, četvrtkom i petkom.

Lufthansa Star Alliance A319 Salinger Igor

Lufthansa će takođe intenzivirati saobraćaj ka Zagrebu. Ove zime, aviokompanija dodaje dodatnih pet nedeljnih letova ka hrvatskoj prestonici za ukupno 28 nedeljnih usluga. Linija Minhen (MUC) - Zagreb će dobiti dodatna četiri nedeljna leta za ukupno četrnaest nedeljnih, dok će letovi iz Frankfurta (FRA) biti povećani sa trinaest na četrnaest nedeljno.

Bombardier CRJ900 biti raspoređen na 80% svih letova, A319 na 11%, a A320 na preostalih 9% letova tokom zimske sezone 2024/25.

(Ex-Yu Aviation/Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>