• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduvao ga kao da je od papira: Jak vetar pomerio Boeing 737 parkiran na aerodromu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol American Airlines rekao je da je avion bio prazan bez putnika

  • 0

Jaki udari vetra odgurnuli su parkirani avion American Airlinesa Boeing B737 na aerodromu Dallas-Fort Worth (DFW). Sve su zabeležile sigurnosne kamere na aerodromu.

Video snimak, koji je postavljen na društvenim mrežama, prikazuje avion koji izgleda prazan, kako se naginje udesno dok ne stane pod skoro 90 stepeni u odnosu na svoju početnu poziciju kod izlaza C21.

Incident se dogodio rano ujutru 28. maja 2024. Prema vremenskim izveštajima, snažni udari vetra u oblasti Dalas Fort Vort dostizali su brzinu od preko 70 milja na sat (oko 11o km/h) i bili su praćeni grmljavinom.

Boeing 737 (u verziji -800) prazan ima masu oko 40 tona, dok je maksimalna poletna masa duplo veća - 80 tona.

Portparol American Airlines-a rekao je za AeroTime: "Jako nevreme, uključujući udare vetra do 80 milja na sat, na našem čvorištu Dalas Fort Vort (DFW) uticalo je na nekoliko parkiranih, praznih aviona. Nije bilo povređenih. Naš tim za održavanje trenutno sprovodi detaljne inspekcije i izvršiće sve potrebne popravke."

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>