• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Psi dobili svog avio-prevoznika: BARK Air počeo sa letovima iz Njujorka za Los Anđeles

Vreme čitanja: oko 1 min.

Let je i pored visoke cene - 6.000 dolara za jednog psa i njegovog pratioca bio rasprodat

  • 0
Pas u avionu Foto: Shutterstock

Prvi let avio-kompanije čije ime znači - lavež - obavljen je luksuznim avionom Gulfstream GV sa aerodroma Westchester County (HPN) u Njujorku do aerodroma Van Nuys (VNY) u Los Anđelesu.

Obo što BARK air izdvaja od drugih avio kompanija je da je namenjena prvenstveno - psima! I reklamni slogan je Dogs Fly First ("prvo lete psi"). Prvi let obavljen je 23. maja.

Let je (i pored visoke cene - 6.000 dolara za jednog psa i njegovog pratioca) bio rasprodat: u avionu se ukupno nalazilo šest pasa i 11 ljudi.

"U ovom trenutku, na visini od 30.000 stopa, postoji let ispunjen psima. Za razliku od bilo kog leta pre njega, ovi psi nisu samo naknadna misao, niti se tretiraju kao teret ili smetnja posadi i ostalim putnicima. Ovde su psi na prvom mestu," poručili su na Instagramu ljudi iz BARK Aira.

Kompaniji je bilo potrebno deset godina pripreme, a među putnicima na prvom letu bio je i Džoš Grouban, američki kantautor i glumac (poznat po hitovima "You Raised Me", "To Where You Are," i "February Song", kao i ulozi u popularnoj seriji "The Office").

Grouban je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavio da je većina avio-kompanija "neverovatno otežala i učinila stresnim putovanja sa ljubimcima", pa je "iskoristio priliku da leti sa BARK Airom".

Kompanija trenutno saobraća između Njujorka i Los Anđelesa, kao i između Njujorka i Londona, gde BARK Air sleće na aerodrom Biggin Hill (BQH) - mali aerodrom namenjen prvenstveno poslovnim avionima. Ovaj aerodrom je bliži centru Londona od aerodroma Hitrou, Stansted, Luton, Getvik ili Farnborou.

Za razliku od komercijalnih avio-kompanija koje dozvoljavaju ljubimce na brodu uz nekoliko uslova, BARK Air nema nikakva ograničenja kada su u pitanju veličina, težina ili rasa psa.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>