• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog čega nas stjuardese i stjuardi odmeravaju pri ulasku u avion: Bezbednost na prvom mestu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko ste se ikada pitali zbog čega vas lepe stjuardese ili lepi stjuardi odmeravaju prilikom ukrcavanja, to je zbog vašeg fizičkog izgleda. Ali ne na onaj način na koji mislite

  • 0
STW Salinger Igor

Ukoliko ste se ikada pitali zbog čega vas lepe stjuardese odmeravaju prilikom ukrcavanja, to je zbog vašeg fizičkog izgleda. Ali ne na onaj način na koji mislite.

stjuardesa Shutterstock

Posao stjuarda i stjuardese mnogo je više od "konobarisanja" u avionu, prinošenja pića ili hrane. Glavni zadatak kabinskog osoblja je da se stara o bezbednosti putnika tokom leta, a to rade i pre nego što kročite u vazduhoplov.

Stjuardesa i influenserka na Tik Toku Kat Kamalani je u jednom od svojih nedavnih videa objasnila zbog čega nas kabinsko osoblje "skenira od glave do pete".

U njenom videu koji je prikupio skoro dva miliona lajkova, Kat objašnjava da postoji veoma dobar razlog zbog čega vas stjuardi i stjuardese odmeravaju tokom ulaska u avion. Kabinsko osoblje za vreme ukrcavanja traži takozvane ABP - Able Body Person, odnosno fizički sposobne pojedince.

@katkamalani You would never guess the last part... #secretsrevealed #traveler #momsontiktok #flightcrew #travelhacks ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Najčešće su to vojnici, policajci, doktori, piloti i drugi pojedinci koji zbog svoje fizičke snage ili spsobnosti mogu pomoći posadi u vanrednim situacijama poput određenih bezbednosnih pretnji, hitnog sletanja ili problema sa zdravljem ljudi u vazduhoplovu. Kao i na ulazu aviona, stjuardi i stjuardese ovo rade i kada šetaju kroz kabinu letetlice.

Posada takođe pokušava da ustanovi da li je neko na letu žrtva trgovine ljudima što se, kako Kat Kamalani navodi, događa u avio-industriji.

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>