• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tragedija izbegnuta za dlaku: Boeing 777 se zapalio odmah po poletanju, kamere zabeležile vatru iz motora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre nepune dve nedelje, avion kanadske kompanije na letu iz Toronta za Nju Delhi (27. maja) takođe je imao problem sa motorom i morao je da se vrati na aerodrom Pearson

  • 0
B777 Air Canada Salinger Igor

Drugi put u poslednje dve nedelje, avion Air Canada vratio se ubrzo nakon poletanja na pistu aerodroma iz kog je krenuo ka stranoj destinaciji.

Ovaj put, sudeći po snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama (najviše na nekadašnjem Twitteru, danas X) , situacija je bila dramatična.

Prema javno dostupnim podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, avion Boeing 777-333 Air Canada (registarska oznaka C-FIUV, serijski broj 35248, proizveden 2008.) poleteo je u sredu 5. juna oko 20.45 po lokalnom vremenu iz Toronta, sa aerodroma Pirson (YYZ) ka aerodromu Šarl de Gol (CDG) Pariz.

Sat i pet minuta nakon poletanja, avion koji ni u jednom trenutku leta  AC872 nije prešao visinu od 3.300 fita (1.000 metara) vratio se na pistu aerodroma u glavnom gradu kanadske provincije Ontario, javlja National Post.

Razlog za to je - može se pretpostaviti na osnovu snimaka sa mreža - zapaljeni motor. Kanadska avio-kompanija potvrdila je da je kapetan na letu AC872 "prijavio problem sa motorom ubrzo nakon polaska i vratio se nazad u Toronto".

Uprava aerodroma Greater Toronto je saopštila da je avion dočekala vatrogasna služba aerodroma Pirson nakon bezbednog sletanja. Na letu je bilo 389 putnika - prenosi portal Global News.

"Nakon sletanja aviona, pregledala su ga vozila za reagovanje na aerodromu u skladu sa uobičajenim operativnim procesima, i on je samostalno stigao do gejta," navela je Air Canada u saopštenju za taj portal.

Kanadski prevoznik potvrdio je da će "avion biti povučen iz saobraćaja radi procene od strane tehničkog osoblja". Putnici su nakon sletanja prebačeni na drugi avion, koji je poleteo u četvrtak u ranim jutarnjim satima ka Parizu.

Ovo je drugi put u poslednjih dve nedelje da je avion Air Canada poleteo sa aerodroma Pearson i vratio se ubrzo nakon poletanja zbog problema sa motorom. Pre nepune dve nedelje, avion kanadske kompanije na letu iz Toronta za Nju Delhi (27. maja) takođe je imao problem sa motorom i morao je da se vrati na aerodrom Pearson

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>