• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EasyJet se širi u Prištini: Niskotarifni prevoznik otvara linije za Holandiju i Italiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored novih, easyJet će povećati broj polazaka na već postojećim linijama iz Prištine

  • 0
easyJet Salinger Igor

Niskotarifna avio-kompanija easyJet (U2) namerava da pokrene dve nove linije iz Prištine tokom zimske sezone. Reč je o letovima ka Amsterdamu i Milanu, a prvi polasci zakazani su za oktobar i decembar ove godine.

Linija između Prištine (PRN) i glavnog grada Holandije, odnosno aerodroma Šipol u Amsterdamu (AMS), će se prema planovima avio-kompanije obavljati svakog ponedeljka i četvrtka Airbusom A320. Prvi let na ovoj liniji zakazan je za 28. oktobar.

A319-100 Easyjet Foto: Shutterstock

Početak saobraćaja između Prištine i Milana treba da se realizuje kasnije ove godine. Prema pisanju portala Ex-Yu Aviation News, easyJet će pokrenuti letove iz Prištine za Milano Malpensa (MXP) 7. decembra. Na ovoj liniji takođe su planirana dva nedeljna leta i to svakog utorka i subote - sa Airbusima A320.

easyJet neće imati direktnu konkurenciju na letovima za Amsterdam dok će se na liniji za Milano takmičiti sa Wizz Air (W6).

Italija aerodromi Foto: Shutterstock

Pored novih, easyJet će povećati broj polazaka na već postojećim linijama iz Prištine. Umesto devet nedeljnih letova koliko je obavljao između Prištine i Ženeve (GVA) prethodne zimske sezone, easyJet će dodati još tri nedeljna leta tokom naredne zime, preneo je Ex-Yu Aviation News.

easyJet takođe povezuje Prištinu sa Bazelom (BSL) i Berlinom (BER), pokazuju podaci FlightRadar24.

(Aero.rs)

Video: Balkanski skok prijateljstva 2024: Nenad Kuzmanović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>