• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aerodrom zatvoren zbog vanrednog sletanja, odloženo 186 letova: Teretni Boeing 747-400 zakrčio pistu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pista je ponovo otvorena nakon što je uklonjen avion koji je oštećen prilikom sletanja

  • 0
Atlas Air Boeing 747 Foto: Shutterstock

Međunarodni aerodrom u Honkongu (HKG) ponovo je otvoren, nakon što je pista jutros zatvorena posle vanrednog sletanja teretnog aviona Boeing 747 kompanije Atlas Air (5Y), saopštio je taj aerodrom.

Pista je ponovo otvorena nakon što je uklonjen avion koji je oštećen prilikom sletanja, prenosi Tanjug.

Avion nije mogao da bude pomeren nekoliko sati zbog svog hidrauličnog sistema. Zbog ovog incidenta odloženo je 186 letova.

Na fotografija sa lica mesta može se videti da su prilikom očigledno "tvrdog" sletanja popucale gume na glavnom stajnom trapu, kao i da je gornji sloj betona na poletn sletnoj stazi.

Specijalizovani mediji podsećaju da je ova avio-kompanija samo ovog meseca imala već nekoliko incidenata na svojim letovima.

Boeing 747-400ERF star 16.5 godina registarske oznake N406KZ (MSN 36133, LN 1397) poleteo je u 4 sata ujutru po lokalnom vremenu iz Hongkonga (HKG) ka Aljasci (ANC), da bi se vratio na isti aerodrom četiri sata kasnije, posle okretanja iznad Tajvana (TPE) vidi se prema javno dostupnim podacima čitanja ADS-B signala na servisu Flightradar24.

Ovo je treći zabeležen incident Atlas Air u nešto više od dve nedelje – i šesti ove godine. Dva aviona su trenutno na zemlji, navodi specijalizovani portal za teretni avio-saobraćaj The Loadstar.

Prošlog utorka, Atlas 747-400F, na relaciji Seul (ICN) - Ankoraž (ANC) - Gvadalahara (GDL), pretrpeo je kvar hidrauličkog sistema nakon poletanja dok se penjao na 10.000 stopa. Ispustio je gorivo pre nego što se vratio u Seul (ICN). Trake sa dva pneumatika su se odvojile, presekle hidrauličku liniju, a pri sletanju je pukla i treća guma, podseća Aviation Herald.

Samo devet dana ranije, isti avion sleteo je u Los Anđeles (LAX) sa oštećenom levom gumom na glavnom stajnom trapu, i ostao na zemlji oko devet sati pre nego što je poletio za Meksiko Siti (MEX).

Atlas je imao dva incidenta u januaru: 747-8F je pretrpeo požar motora nakon poletanja iz Majamija (MIA); a desni motor 747-8F je udario u pistu prilikom sletanja u Ankoraž (ANC). Jedan Atlas 777 je bio pogođen gradom u Hongkongu (HKG) krajem aprila, što je rezultiralo oštećenjem.

Atlas Air ima 51 747 u službi i sedam parkiranih, i šest 777, od kojih je jedan parkiran. Njihovi 747 imaju prosečnu starost od 21 godinu, dok su njihovi 777 stari samo šest godina, navodi ovaj izvor

(Aero.rs)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>