• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Incident na letu iznad Atlantika: Napuklo staklo kokpita, posada okrenula avion nazad za London

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnicima koji su tog dana trebali da stignu u San Francisko obezbeđen je smeštaj, a oni su narednog dana ponovo poleteli za Kaliforniju

  • 0
Virgin atlantic Foto: Shutterstock

Posada Boeinga 787-9 britanske avio-kompanije Virgin Atlantic (VS) morala je neplanirano da obustavi let za SAD i vrati se u London nakon što su otkrili pukotine na staklu kokpita.

Piloti na letu VS41 između London Hitrou (LHR) i San Franciska (SFO) od 27. maja, prijavili su manje naprsline na vetrobranskom staklu Boeinga 787 u trenutku kada je isti preletao Atlantski okean. Pukotine su se stvorile, ili su barem bile primećene, na visini od 40.000 stopa, odnosno 12.192 metara oko tri sata nakon poletanja iz Londona, preneo je Aero Time.

Ne rizikujući bezbednost letenja, posada je okrenula avion i bezbedno se vratila na aerodrom Hitrou.

Putnicima koji su tog dana trebali da stignu u San Francisko obezbeđen je smeštaj, a oni su narednog dana ponovo poleteli za Kaliforniju.

Prema navodima portparola Virgin Atlantic, na Boeingu 787-9 pukao je spoljni, nestrukturni sloj stakla inače otporan na habanje. Nije do kraja jasno šta je prouzrokovalo oštećenja, ali je zbog izuzetno velike visine malo verovatno da se radi o udaru ptica, piše Aero Time.

Virgin atlantic Foto: Shutterstock

Podaci servisa Planespotters pokazuju da Virgin Atlantic u svojoj floti ima 17 Boeinga 787-9. Pored Dreamliner aviona, avio-kompanija koristi i 12 Airbusa A350-1000, deset A330-300 i pet A330-900.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>