• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dreamliner Air Europe nad Atlantikom uleteo u jake turbulencije: Povređeno 30 osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion na aerodromu dočekalo 15 ambulantnih kola, deset lica zadržano na lečenju od čega dvoje sa težim povredama

  • 0
Air Europa Boeing 787-9 Dramliner Foto: Shutterstock

Putnici koji su 1. jula bili na letu UX-45 španskog avio-prevoznika  Air Europa još dugo će pamtiti svoje putovanje od Madrida (MAD) za Montevideo (MVD).

Naime, avion Boeing 787-9 Dreamliner registarske oznake EC-MTI (na slici) koji je u vlasništvu kompanije nešto više od šest godina bio je iznad Atlantskog okeana kada je uleteo u izuzetno jake turbulencije. 

Prema snimcima koji kruže društvenim mrežama, turbulencije su bile toliko silovite da je više od 30 osoba povređeno, nekoliko panela je otpalo sa plafona vazduhoplova, a polomljen je i naslon na barem jednom od sedišta, javlja portal Aviation Herald.

Avion je u trenutku kada je bio na 785 kilometara severoistočno od Natala (Brazil) naglo izgubio visinu, a posada je zbog ozbiljnosti situacije donela odluku da avion preusmeri ka aerodromu Governador Aluízio Alves - Natal (NAT), umesto da sleti na aerodrom Carrasco u Montevideu.

Čak 15 ambulantnih kola poslato je na aerodrom kako bi zbrinuli putnike iz letelice koja je prevozila 345 putnika i članova posade.

Prema izveštaju zvaničnika bolnice Monsenjor Valfredo Gurhelj u koju su prebačeni svi povređeni po sletanju na aerodrom Natal, lekari ove ustanove zbrinuli su više od 30 lica. Deset je ostalo na lečenju u bolnici, od čega su dvoje sa težim povredama. Preostali pacijenti su zadobili uglavnom ogrebotine i modrice od nagnječenja prilikom turbulencija.

Nepovređeni putnici sačekali su na aerodromu Natal zamenski avion kompanije i preveženi su u Montevideo.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>