• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doleteo drugi Embraer: Air Serbia spremna za operativni ulazak novog tipa aviona u flotu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia spremna za ulazak novog tipa aviona u flotu. Prvi E-195LR registracije OY-GDA, koji je takođe ofarban u boje AirSrbije, nalazi se u Beogradu još od 30. januara ove godine

  • 0
E195 Salinger Igor

Danas je u Beograd iz Varšave doleteo drugi Embraer E-195LR registracije OY-GDB. Avion je ofarban u boje srpskog nacionalnog avio prevoznika Air Serbia a njegov ulazak u saobraćaj se očekuje 15. jula posle papiroloških formalnosti za ulazak u srpski registar.

Prvi E-195LR registracije OY-GDA, koji je takođe ofarban u boje AirSrbije, nalazi se u Beogradu još od 30. januara ove godine, a njegov ulazak u saobraćaj se očekuje do kraja meseca.

Oba aviona je predhodno koristila grčka aviokompanija Marathon airlines koja je blisko sarađivala sa Air Srbijom od prošle godine a saradnju je srpska nacionalna aviokompanija prekinula 20. februara posle incidenta njihovog aviona E-195LR registracije OY-GDC na Aerodromu Nikola Tesla prilikom poletanja za Dizeldorf 18. februara.

Oba aviona su uzeta u dry leasingu i njima će upravljati posade Air Srbije. Stari su po 16 godina i mogu da prime po 118 putnika. Njihove nove registracije nakon procedure ulaska u srpski registar će biti YU-ATA i YU-ATB.

Tokom ove letnje sezone, Air Srbija je angažovala i dva Embraera E-190 bugarske avio kompanije Bulgaria Air.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>