• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

SpiceJet ponovo pred sudom: Do 8. jula moraju da vrate avion i motore lezoru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija se brani da je već vratila dva aviona. Ipak, advokati zaboravili da napomenu da su avioni predati bez odgovarajućih motora

  • 0
Spicejet Boeing 738-8 MAX Foto: Shutterstock

Indijski niskotarifni avio-prevoznik SpiceJet dobio je ultimatum da do 8. jula, pod pretnjom prinudnog izvršenja, vrati imovinu kompaniji TWC Aviation Capital, javlja Aerotime.

Uz to, avio-kompanija će biti kažnjena zbog nepoštovanja Višeg suda u Nju Delhiju i naloga koji je ranije izdat da se TWC-u vrate dva aviona Boeing 737 i tri pripadajuća motora. SpiceJet duguje kompaniji TWC Aviation Capital 14 miliona američkih dolara za iznajmljivanje vazduhoplova.

Advokati avio-kompanije su odgovorili da je prevoznik u junu vratio dva aviona TWC-u. Međutim, izgleda da je to učinjeno bez njihovih odgovarajućih motora, koji su bili premontirani na druge avione, pa je TWC Aviation Capital odbio da preuzme avione.

avion Spicejet Foto: Mike Fuchslocher / Alamy / Alamy / Profimedia

Lizing kompanija je zahtevala da se avioni predaju potpuno opremljeni sa svojim motorima na aerodromima u Delhiju (DEL) i Čenaju (MAA), gde su bili uskladišteni.

Ovo nije prvi put da se SpiceJet bori sa svojim zakupodavcima na sudu. Godine 2023, Wilmington Trust SP Services, Sabarmati Aviation Leasing i Falgu Aviation Leasing zatražili su od indijskih regulatora avijacije da prizemlje nekoliko aviona SpiceJeta zbog neplaćenih dugova. Pre toga, još jedna leasing kompanija, Aircastle, podnela je pravni spor protiv SpiceJeta iz istog razloga.

(Aero.rs)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>